Vltavotýnské slavnosti města (fotoinformace)
Foto: autorka

Vltavotýnské slavnosti města (fotoinformace)

23. 7. 2017

Letošní právě proběhlé Vltavotýnské letní slavnosti se konaly ve spojitosti s oslavou 170. výročí úmrtí nestora českého loutkářství Matěje Kopeckého.

Zastupitelé města a pracovníci muzea spolu s členy obce baráčníků a divadelního ochotnického spolku Vltavan položili květiny k pomníku Kopeckého u zdi hřbitovního kostela. Odpoledne se pak v městském muzeu konala beseda s vzácným hostem - paní Virginií Josefou Hněvkovskou - Kopeckou, 84letou prapravnučkou slavného loutkáře, která i přes určité zdravotní potíže a nedávné úmrtí manžela přijala pozvání a spolu se svými dalšími příbuznými, žijícími v Německu, dorazila do Týna. Je jedinou žijící osobou, která se zúčastnila vltavotýnské slavnosti ke 100. výročí Kopeckého úmrtí v roce 1947, tedy před 70 lety. Poutavým způsobem vyprávěla o svém dětství, kdy spolu s otcem, pokračovatelem loutkařské tradice, hrávali divadlo v Praze a okolí, než je později zlikvidoval poúnorový vývoj u nás.

Po celý den žil Týn ve znamení kulturních a sportovních akcí. Divadelní spolek Vltavan zahrál v divadle s otáčivým hledištěm známou Noc na Karlštejně. Svou činnost prezentovali hasiči, skauti nebo včelaři. Pro turisty byly připraveny komentované prohlídky města nebo výlet lodí k modernizované plavební komoře Kořensko. Nechyběly samozřejmě ani farmářské trhy a stánky s občerstvením. O večerní program na hlavním pódiu na náměstí se postarali zpěváci Vlasta Horváth a Lenka Dusilová.

Osobně jsem se samozřejmě nezúčastnila všeho. Naše chalupa je totiž od centra poněkud vzdálena. I tak jsme se tam během dne vydaly třikrát.
Pro zájemce je zde několik obrázků pro dokreslení vltavotýnské atmosféry.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.