Žena jako inspirace: Ali McGraw
Ilustrační foto: pinterest.com

Žena jako inspirace: Ali McGraw

18. 7. 2017

Pokud toto jméno někomu náhodou nic neříká, vzpomeňme si na starý film s názvem Love story. Příběh, ve kterém zazářila v roce 1970 jako nádherná mladá studentka s dlouhými černými vlasy. Nyní je z ní osmasedmdesátiletá dáma.

Staré pořekadlo „jak ten čas letí“ se právě v jejím případě dere na jazyk snad každému. Nepatří totiž mezi ty herečky, které vidíme stále v dalších nových snímcích, a tudíž jejich stárnutí sledujeme tak nějak přirozeně v přímém přenosu. Ona se stala hvězdou koncem sedmdesátých let, pak hrála ještě v letech osmdesátých, ale v poslední době mezi sledované a obsazované celebrity nepatří. Tak trochu to vystihuje její životní styl i pojetí módy, tedy toho, co ráda nosí.

Už v době, kdy na sebe upozornila ve snímku Love story, za který byla nominována na Oscara, se odlišovala od většiny hvězd. Měla přirozené dlouhé vlasy, nenosila téměř žádný make-up. Vypadala, jako by vystoupila z příběhů o Vinnetouovi, taková trochu divoká, přirozená Indiánka. Fotografové ji milovali, časopis Time jí dokonce věnoval titulní stranu. Všechny okouzlovalo to, že se nechá fotit kdykoli, neběží se před tím nechat namaskovat vizážisty. Zkrátka krásná žena, která vsadila na přirozenost. Po úspěchu Love story získala na Zlatých Globech cenu pro nejoblíbenější herečku světa. Zahrála si ještě v několik filmech, v roce 1985 se objevila i v několika epizodách populárního seriálu Dynastie.

O svém poměrně bouřlivém životě, přesněji o vztazích s mnoha známými muži i následným bojem s alkoholem napsala v roce 1995 autobiografii Moving Pictures, kterou literární kritici hodnotili velmi dobře. Nešlo o bláboly nějaké polozapomenuté hvězdičky, ale o chytré a vtipné bilancování života. Ve stejné době se také centrem jejího zájmu stala jóga. Natočila i velmi úspěšné video o cvičení jógy, které se stalo bestsellerem a časopis Vanity Fair ji v roce 2007 označil za jednu z osob, které mají zásluhu na tom, že se Američané konečně začali hýbat.

Ali zestárla, není už bezstarostnou vymetačkou večírků, ale vyrovnanou jogínkou. Proto je dobré ji znát. Je jednou z dam, které dokázaly zestárnout s grácií, zabojovat, vyhrabat se ze dna a stále si ponechat svůj styl. Ali je totiž pořád tak trochu hippies, jako bývala za mlada.

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%