Rozkvetlé zahrady
FOTO: autorka

Rozkvetlé zahrady

23. 6. 2017

Za nejkrásnější období roku považuji měsíce květen a červen. Vykvétají zahrady, zelenají se lesy, louky mění své barvy podle kvítí a pole rozdělují krajinu od žluté po šťavnatě zelenou. Je to prostě krása.

Po cestě do práce zastavuji alespoň na minutku a pozoruji východ slunce za kopcem na obzoru, ťuknu opatrně klakson na srnu, co stanula uprostřed silnice, dívá se na mne sametovýma očima a nechce se jí odejít, zpomalím u ohrady s daňky, mají tam spoustu nových mláďat. Na cestě z práce pak pomalu projíždím tou venkovskou idylou a kochám se, jak ten pan doktor z filmu...a je mi to úplně fuk, že ten střelec za mnou se může ublikat a utroubit, neb na padesátce jede závody. Většinou vozím foťáček s sebou a něco i nafotím. Když ne, po příjezdu domů zaparkuji auto, zavřu vrata a první cesta vede po zahradě. Fotím tady, vždy je co. Juknu do hnízda na staré jabloni a počítám kosí vajíčka, už jsou tam tři...to zas budou záhony vyhrabané a koště v pohotovosti! Už tam se mnou bydlí dva dospělí kosáci se dvěma strakatými puberťáky a teď přibudou tři malí kosíci, no nazdar!

Jsem na zahradu pyšná, hlavně na ty růže v předzahrádce, u kterých se zastavují obdivovatelé a čichají alespoň k těm, co si našly cestu plotem na ulici. Růže miluji, fotím je pravidelně, hladím je, povídám si s nimi, pečuji o ně, ony se mi za to odvděčují svojí něžnou krásou.  Zaslouží si to - dělají radost nejen mně, ale všem, které jimi obdaruji, a všem, co kolem projdou. Bořím do nich nos, voní, některé tak omamně, až se tají dech. Květiny - malý zázrak přírody, všechny jsou krásné a všechny dělají radost, zejména ty, co se vám podaří vlastoručně vypěstovat. Patří k těm pozitivním darům přírody, které dávají energii a inspiraci. Mně určitě.

 

Soutěžní příspěvek - Sledujete magazín i60 delší dobu, ale ještě jste neměli odvahu či příležitost zapojit se aktivně do dění na tomto portálu? Pak oslovujeme právě vás! Buďte aktivní a vyhrajte velkokapacitní flashdisky či přímo tablet Lenovo! Více informací o "Soutěži pro nováčky" včetně jejích pravidel najdete na tomto místě.

Soutěž pro nováčky
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%