Černá barva po padesátce. Ano či ne?
FOTO: pinterest.com

Černá barva po padesátce. Ano či ne?

27. 7. 2017

Černá barva rozděluje milovnice módy na dva nesmiřitelné tábory. Jedny tvrdí, že se pro dámy vyššího věku nehodí, že dělá nositelku starší. Ty druhé na ni nedají dopustit. Argument: Jen se podívejte na módní návrháře a lidi z byznysu kolem módy, jakou barvu nosí? Černou!  

Je to tak. Po mole procházejí modelky v zářivě barevných kreacích. Pak vyjde na děkovačku jejich autor či autorka a je to vždy stejné. Má černé oblečení. Jednoduché, hladké, černé. Tak proč nemá také něco barevného, vzorovaného, když nám to nabízí? To někdy určitě napadlo každého, kdo se díval na nějakou módní přehlídku.

Argumenty módních tvůrců jsou jasné: Máme kolem sebe tolik barev, vzorů a ozdob, že se pak v civilním, osobním životě nejlépe cítíme v černé barvě. Nerozptyluje. Dává vyniknout osobě, která je v ní oblečena. Je to klasika. Symbol elegance, stylu, vybraného vkusu. To zpravidla slyší novináři, kteří donekonečna kladou návrhářům stejnou otázku: Tak když tvrdíte, že toto léto musí mít člověk něco kytičkovaného, proč jste celá v černém?

Argument proti černé barvě je zpravidla ten, že dělá nositelku starší. Že v kontrastu s černou vyniknou vrásky, vady na pleti. Že v ní člověk působí unaveně. A že stačí na krk růžový či květovaný šáteček a nositelka je hned veselejí. Zastánci černé se zlobí. Fuj, jaký šáteček? Správný minimalista s vybraným vkusem je zahalen v černé od hlavy až k patě a je mu úplně jedno, jestli na něm někdo zkoumá vrásky.

Černá je prostě známkou toho, že osobnost v ní zahalená je skutečná osobnost. Co si z toho všeho vybrat? Každému, co libo jest. Každopádně je však zbytečné dávat na poučky typu, že k vyššímu věku patří zásadně zářivé barvičky, pokud podvědomě cítíme, že černé tričko či košile a černé kalhoty jsou pro nás to pravé.

Pokud to tak někdo cítí, směle do černé. Černou nosí světové celebrity, uznávaní módní tvůrci, zkrátka lidé, kteří si věří, kteří něco dokázali.

A tady je malá inspirace, že i ženy, kterým už není třicet, mohou v černé vypadat úžasně.

móda
Hodnocení:
(4.2 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%