Island – putování mrazivým sídlem severských bohů
Ilustrační foto: Delfin travel

Island – putování mrazivým sídlem severských bohů

19. 6. 2017

Severští bohové moc dobře věděli, kde mají vybudovat své sídlo. A neudělali chybu, když si vybrali právě Island. A vy zaručeně neuděláte chybu, pokud si Island zvolíte za svou příští dovolenou. Země s naprosto unikátní přírodou, kterou jinde v Evropě neuvidíte, vám učaruje na první pohled tak, že se sem budete chtít rok co rok vracet.

Gigantické ledovce, královské vodopády nebo třeba obrovské gejzíry horké vody tryskající vysoko k nebesům. To je jen zlomek z přírodních krás, které můžete obdivovat v zemi ohně a ledu, jak se také Islandu trefně přezdívá. S cestovní kanceláří Delfín travel si užijete báječných a hlavně nezapomenutelných osm dní v této zemi s bohatou vikinskou historií.

A na jaké zážitky se můžete těšit? Začněme třeba proslulou lagunou Jökulsarlon. Tato ledová kráska je jedním z nejúžasnějších míst na Islandu. A není divu, jezero plné ledových ker, které líně plují po jeho hladině, rozehrává každý den divadlo, při němž se tají dech. Podobné pocity zažijete i při pozorování fascinujícího gejzíru Strokkur, z nějž každých sedm minut tryská horká voda až do výše 40 metrů.

Máte rádi klid a nedotčenou přírodu? Pak se vám bude jistě líbit oblast Eastfjords. Hluboká údolí jsou lemována pobřežím se strmými útesy a naprostou idylu a romantickou atmosféru dotvářejí malebné rybářské vesničky rozeseté po okolí. A to nejlepší nakonec. Čeká vás koupání ve světoznámé Modré laguně, která je považována za nejkrásnější termální koupaliště na světě. A vy se přímo na místě přesvědčíte, že právem! Za popularitu vděčí mléčně modrému zbarvení své vody a také více než příjemné teplotě, která dosahuje až 39 °C. Navíc obsahuje minerální látky, takže je koupání v modrých vodách nejen uklidňující, ale působí také jako lék pro osoby s kožními chorobami. Vstupné do tohoto přírodního zázraku navíc máte v ceně vašeho zájezdu.

Pokud vás předchozí řádky stále ještě nepřesvědčily o tom, že Island je báječné místo pro dovolenou, máme pro vás ještě jeden argument. Na našem zájezdu se totiž role průvodce ujal známý novinář a cestovatel Pavel Dobrovský, který ostrov procestoval křížem krážem a zná ho tudíž jako své boty. A protože se s vámi o všechny své znalosti rád podělí, vrátíte se domů nejen odpočatí a plní nádherných zážitků, ale také nabyti novými vědomostmi o této fascinující zemi.

 

 

Inzertní nabídka: ISLAND 55+
Vydejte se s cestovní kanceláří Delfín travel objevit unikátní přírodu Islandu. Přírodu, která neustále hýří nádhernými barvami. Prim hrají sytě zelené stráně, jež doplňují jezera a řeky s fantasticky azurově modrou vodou. Poznáte královské vodopády, gigantické ledovce i dravé řeky.Pojeďte s námi objevovat i relaxovat do země ohně a ledu. Nadechnete se čistého, omamně vonícího vzduchu, užijete si koupel v největším geotermálním koupališti světa a ještě se dozvíte spoustu zajímavých informací, protože vaším průvodcem po Islandu bude známý cestovatel a novinář Pavel Dobrovský!

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%