Příběh dvou zamilovaných
FOTO: autorka

Příběh dvou zamilovaných

18. 6. 2017

Jezdím na kole dost často kolem místních rybníků. Jeden podvečer jsem na hladině zahlédla neustále se pohybující dvojici potápek roháč. Byla to úžasná podívaná, jak spolu cukrovali a čepířili svá barevná pírka.

O několik dní později jsem tam šla s vnoučkem. Uprostřed rybníku, v místech, kde absolvovali svůj namlouvací tanec, sameček usilovně stavěl hnízdo. Nesčíslněkrát mířil ke břehu a v zobáku vláčel rostliny a vršil na hnízdo. Z rákosí vyplula rodinka labutí a mířila směrem k hnízdu.To už připlula i samička a oba se usadili na hnízdo ve snaze ho ochránit. Ale marně! Mláďata labutí pod dohledem rodičů celé hnízdo rozcupovala. To trvalo snad ani ne pět minut. Stála jsem na břehu naprosto šokovaná a bezmocná.

Sameček svou snahu ale nevzdal a začal stavět znovu. Tentokrát v rákosí u břehu, kam není vidět. Budu dál sledovat a pevně doufám, že se na hladině časem objeví i s mláďaty.

 

Soutěžní příspěvek - Sledujete magazín i60 delší dobu, ale ještě jste neměli odvahu či příležitost zapojit se aktivně do dění na tomto portálu? Pak oslovujeme právě vás! Buďte aktivní a vyhrajte velkokapacitní flashdisky či přímo tablet Lenovo! Více informací o "Soutěži pro nováčky" včetně jejích pravidel najdete na tomto místě.

 

Můj příběh Soutěž pro nováčky
Hodnocení:
(4.8 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.