Mar Menor: relaxujte u Mrtvého moře Evropy
FOTO: Delfin Travel

Mar Menor: relaxujte u Mrtvého moře Evropy

15. 5. 2017

Pokud hledáte místo, kde strávit aktivní dovolenou, a přitom si i perfektně odpočinout, je pro vás Mar Menor tou pravou volbou. Tato pozoruhodná laguna, která se může pyšnit přízviskem „Mrtvé moře Evropy“, vám učaruje nejen svou přírodní krásou, ale hlavně léčivými schopnostmi.

Laguna Mar Menor se nachází ve španělském regionu Murcia. Nejvyhlášenějším a hojně navštěvovaným místem této oblasti jsou právě lázně pod širým nebem v San Pedro del Pinatar. Tento unikátní přírodní poklad je centrem thalasoterapie, metody pro lidské zdraví velmi prospěšné. Využívá blahodárných účinků mořské vody ze salin a léčivého bahna laguny k ozdravení celého těla, ale také duše. Pomáhá pacientům s kožními chorobami a bolavými klouby, její účinky prokazatelně působí při odbourávání stresu a omlazení celého těla. Klienti mohou celé centrum přírodních lázní využívat zcela zdarma a dosyta si tak užívat bahenních koupelí po celou dobu své pohodové dovolené.

Ozdravující přírodní lázně ale nejsou jediným lákadlem. Za zmínku určitě stojí i luxusní 4* hotel Thalasia Costa de Murcia, který stojí jen pár kilometrů na dosah léčivému bahnu v Mar Menor.  Kromě kvalitního ubytování a služeb, které jsou samozřejmostí, nabízí hotel i unikátní wellness zónu o rozloze celých 4500 m². Pokud holdujete plavání, jistě oceníte venkovní i vnitřní bazén s mořskou vodou. Dáváte-li přednost lenošení, je pro vás připravena vířivka. K dispozici jsou i vodní sprchy, které krásně promasírují ztuhlá záda a ramena. Hoteloví hosté mají vstup do této odpočinkové zóny během celého svého pobytu zdarma. Pro komfort všech hostů je také připravena bezplatná celodenní doprava k laguně a zpět.

Jestliže během odpočinku zatoužíte po pohybu na čerstvém vzduchu, můžete si dopřávat procházky podél přírodní rezervace San Pedro del Pinatar, která je domovem exotických plameňáků a dalších druhů ptáků. Vycházky kolem laguny působí blahodárně nejen na psychickou pohodu, ale vzduch prosycený mořskou solí udělá dobře všem alergikům a astmatikům.

Ideálním měsícem pro odpočinek u laguny Mar Menor je září, protože léto zde v této době ještě zdaleka nekončí. Teplota je příjemná, úmorné horko je minulostí, přesto je moře stále dostatečně teplé na koupání. Slunečných je 315 dnů v roce a prší velmi málo. Nemusíte se tedy obávat, že svou dovolenou strávíte s deštníky v rukách. Jedinými deštníky totiž budou slunečníky, pod kterými budete ležet při odpočinku na pláži.

Dejte sbohem stresu a vypravte se s cestovní kanceláří Delfín travel načerpat novou energii do největších přírodních lázní v Evropě. Čekají na vás bahenní a mořské koupele, po nichž se vrátíte domů nejen ozdravení, ale hlavně s dobrou náladou a úsměvem, který vám toto nádherné místo vykouzlí na tváři. 

cestování Španělsko
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%