Zprávy z domova i ze světa
Foto: autorka

Zprávy z domova i ze světa

15. 5. 2017

9měsíců z roku 2016 jsem pracovala ve svém rodném městě Brně a vše nové a pěkné, co je ke koukání, postupně ukázala své klientce, 89leté krásné dámě, nemocné tou šíleně nevyzpytatelnou chorobou, která poznamenává hlavně mozek. Byť rozená Brňačka, koukala na vše jako poprvé se šťastným pohledem tříletého dítěte. Díky její fyzické kondici jsme si prošly Hrad Špilberk a Kraví Horu, poseděly u fontány Janáčkova divadla,  navštívily Mahenovu knihovnu, daly si kafíčko a něco sladkého v centru a čas utíkal ke spokojenosti členů rodiny a já byla také moc spokojena. V létě se mi podařilo "odskočit" do mého oblíbeného Oberstdorfu a ještě poznat krásný kout naší republiky po dobu krátké dovolené. Jižní Čechy, Šumava, město Kašperské Hory s náměstím, které mělo nečekaně milou a klidnou atmosféru, nedaleký hrad Kašperk a cestou na Český Krumlov jsme navštívili klášter Zlatá Koruna. Byla jsem potěšena, že i tento, kdysi zapomenutý kraj, zaznamenal velice příznivé změny a nezklame žádného návštěvníka.

Na konci roku bohužel došlo k tomu, co bylo nezvratné a smutné. A tak dnes mohu jen vzpomínat nad pár povedenými fotografiemi na milou dámu, se kterou jsme si vzájemně obohatily několik měsíců ke konci jejího života.

"Zapomeň na těžké chvíle, ale nikdy nezapomeň, co tě naučily..."

V únoru roku 2017 jsme my všichni vstoupili do roku ohnivého kohouta, zvláště pro nás "ohnivé kohouty" :-) prý výjimečného, a od té doby jsem opět často mimo republiku.

A kde že například? Tak třeba v březnu přišel zajímavý popud od Kláry Stejskalové z Českého rozhlasu, zda bych přispěla článkem do nové sekce Krajané. Paní Stejskalová mne kdysi svojí barvitou zpravodajskou relací motivovala k návštěvě města Hamburk, a tak nejen díky tomu jsem ráda vyhověla. Link na článek ze stránek Českého rozhlasu posílám.

Můžete si v počíst a třeba se nechat zlákat na výlet..../viz linky/

http://www.rozhlas.cz/krajane/zciziny/_zprava/jarni-pozdravy-z-berlina--1716124

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%