Internet a Vy, 12.díl: Sledování filmů online
Ilustrační foto: pixabay.com

Internet a Vy, 12.díl: Sledování filmů online

6. 4. 2017

Chtěli byste se dívat přes počítač na film, ale z nějakého důvodu si ho do svého počítače nemůžete stáhnout nebo ho prostě stahovat nechcete? Pokud ano, pak jste tady správně. V dnešním díle si ukážeme, kde všude můžete na Internetu filmy sledovat.

Kde filmy můžeme sledovat?
V několika předchozích dílech jste se již seznámili se stránkou YouTube, kterou naleznete zde. Na YouTube můžete najít několik filmů, ale příliš velký výběr na této stránce není a ani kvalita filmu za nic nestojí. Velmi oblíbenou filmovou stránkou je Sledujufilmy.cz. Na tomto webu naleznete mnoho filmů různých žánrů a různého staří. Stránka vypadá takto:

 

1.png

 

V horní části této stránky se nachází vyhledávací okénko, do kterého stačí zadat název filmu, který hledáte a stránka by vám ho měla najít. Pokud ho nenajde, tak budete bohužel muset hledat někde jinde. V případě, že jste nepřišli hledat jeden určitý film, se můžete podívat do části stránky pod oranžovými ikonami, kde si může vybrat film podle žánru. Stačí pouze na jeden ze žánrů kliknout a dostanete se na stránku, kde se budou vyskytovat pouze filmy podobného typu. Pokud však zůstanete na hlavní stránce a nikam klikat nebudete, můžete sjet o trochu níže, než jsou žánry filmů a uvidíme filmy vybrané autory této stránky, hity týdne a dne a další. Řekněme tedy, že už jste si jeden z filmů vybrali.

Co teď? Svým kurzorem najedete na obrázek filmu, který se vám změní na oranžovočerné okénko. Kliknete na Přehrát film, což vás přesune na stránku tohoto filmu. Zde se musíte dostat na dolní část stránky, kde pod nadpisem Přehrát film najdete stejnojmennou červenou ikonku, na kterou musíte kliknout. Dostanete se na tuto stránku:

2.png

 

Tady už stačí jen vybrat jeden z přehrávačů, který vám nejvíce vyhovuje a zmáčknout šipku uprostřed obrazovky. Budou se vám otevírat různé otravné reklamy, ale buďte trpěliví, nebude jich mnoho. Doporučuji je před zapnutím filmu všechny zrušit, aby vám načítání filmu nezpomalovali. Přeji Vám příjemnou zábavu!

Existuje však mnoho dalších stránek, na kterých můžete filmy sledovat. Jednou s nich je například bombuj.eu, kde můžete najít jak filmy, tak i seriály ve velmi dobré kvalitě. Stránka je velice přehledná a krásně propracovaná. Pokud byste na této stránce chtěli sledovat filmy v angličtině s českými titulky, u většiny filmů je to možné. Úvodní stránka vypadá takto:

 

3.png

 

Pokud jste fanouškem seriálu Simpsonovi nebo jste o tomto seriálu slyšeli od vnoučat a chtěli byste zjistit, co to vlastně je, doporučuji vám tuto stránku: http://simpsonovi.nikee.net/. Simpsonovi dnes totiž patří k nejoblíbenějším seriálům, a tak jsem se neubránila tomu, abych je tady zmínila. Zprvu si možná budete myslet, že jde jenom o nějakou kreslenou hloupost, ale opak je pravdou. Čím jsem starší, tím více jinotajů v tomto seriálu poznávám a občas se dozvím i docela zajímavé věci. Stránka je velice hezky graficky udělaná a velmi přehledná:

 

4.png

 

Tak to bychom měli pro dnešní díl všechno. Ještě bych vám ráda dala jednu radu na závěr. Pokud jste svůj film nenašli ani na jedné ze zmíněných stránek, stačí název filmu zadat do Google vyhledavače, který vám pomůže stránku s filmem najít. Doufám, že jste si z dnešního dílu alespoň něco málo odnesli a příští týden se můžete těšit na nový článek na téma Jak si stáhnout hudbu do svého počítače.

 

Internet a Vy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.