Internet a Vy, 8. díl: Jak získat zdarma antivirový program?
Ilustrační foto: pixabay.com

Internet a Vy, 8. díl: Jak získat zdarma antivirový program?

9. 3. 2017

Už dlouho vám počítač hlásí, že potřebujete nainstalovat antivirový program? Nemáte v počítači žádný a jeden byste chtěli? Pak je tento článek právě pro vás! Antivirový program má ve vašem počítači velice potřebné místo, neboť chrání počítač před viry, které by vám mohli ve vašem zařízení udělat pěknou neplechu. Pojďme se tedy podívat, jak si jeden takový program můžete opatřit.

Podle různých hodnocení jsem zjistila, že za nejlepší bezplatný antivirový program je považován Avast! Free Antivirus. Stránku, na které si tento antivirus můžete stáhnout, naleznete na https://www.slunecnice.cz/sw/avast-free-antivirus/ . Po kliknutí na odkaz se dostanete na tuto stránku:

 

1.png

 

Klikněte na zelené tlačítko Stáhnout zdarma. Po kliknutí se program začne stahovat. Někdy trvá několik sekund, než se soubor začne stahovat, tak se nelekejte, že je to vaše chyba, u některých počítačů to zkrátka trvá déle. Po stáhnutí najděte stažený soubor ve složce jménem Stažené soubory, která se nachází ve vašem počítači. Klikněte na soubor se stáhnutým antivirovým programem a po objevení okénka, klikněte na Ano. Po tomto kliknutí se vám ukáže nové okénko, ve kterém kliknete na Naistalovat a čekáte na to, než se vám program nainstaluje do počítače. Průběh instalace uvidíte v malém šedém okénku v dolní části stránky:

2.png

 

Po dokončení instalace se vám objeví šedobílé okénko, ve kterém dvakrát kliknete na tlačítko Pokračovat a poté se dostanete na stránku, kde se budete muset rozhodnut, zda chcete antivirový program také do vašeho mobilního telefonu. Já v tomto případě budu pracovat s variantou, že nechci, protože do svého mobilu antivirový program nepotřebuji a navíc si myslím, že pro vás bude lepší v případě zájmu vzít svůj telefon a nainstalovat si antivirový program samostatně, ne společně s počítačem. Poté co si zvolíte variantu Ne, dostanete se na tuto stránku:

3.png

 

Klikněte na zelené tlačítko Spustit celkový test a počkejte, až se kontrola dokončí. Po několika minutách se vám ukáže, s čím vším je ve vašem počítači problém a nabídne vám řešení, klikněte tedy na tlačítko Vyřešit vše a pak už si jen pohrajte s tím, co po vás počítač bude požadovat. Tak a to by bylo pro dnešek vše. Doufám, že vám nainstalování antivirového programu pomůže vyřešit některé z problémů a budu se na vás těšit v příštím díle, který bude na téma Jak si založit účet na Instagramu a co všechno s Instagramem můžete dělat.

 

 

Internet a Vy
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.