Žena jako inspirace: devadesátiletá Daphne Selfe
FOTO: pinterest.com

Žena jako inspirace: devadesátiletá Daphne Selfe

20. 2. 2017

Blíží se jí devadesátka a stále dostává práci jako modelka. Je zjevením popírajícím všechny zásady světa módy. Nezakrývá vrásky, šediny ani svůj věk.

V mládí vítězila v soutěžích krásy, předváděla módu, ale závratnou kariéru v této oblasti neudělala. Dala totiž přednost rodinnému životu. Vdala se, porodila dvě děti. Pak už dělala modelku jen příležitostně.

Počátkem devadesátých let si na ni vzpomněli agenti, kteří měli za úkol sehnat na přehlídky nějaké dámy vyššího věku. Pomalu, polehounku se projevoval trend, který sílí: Módu a kosmetiku už nepropagují jen mladá děvčata, žádané jsou zralé ženy. V roce 1998 byla pozvána na pařížský týden módy, což je prestižní záležitost, na které se scházejí nejžádanější topmodelky a světově uznávaní návrháři. Způsobila tam senzaci. Přišly nabídky na kampaně na kosmetiku, přehlídky pro nejzvučnější módní značky světa. Pro ni to bylo v době, kdy potřebovala nutně životní změnu. Byla smutná, bezradná, krátce předtím jí zemřel manžel. Později řekla, že právě v tomto období měla pocit, že už má život za sebou.

 

Dostává nabídky na reklamy na krémy vhodné pro starší pleť, na šampóny, předvádí módu. Fotografové jsou z ní nadšeni, protože se umí stylizovat do staré elegantní dámy i do sportovní ženy v džínách a teniskách. Nebojí se extravagantních kousků ani klasických kostýmků. Její výhodou je, že zůstala štíhlá. Přiznává, že to není jen samo od sebe a že v mládí naopak měla problémy s tím, že se návrhářům s šedesáti kilogramy zdála být příliš statná. Nyní cvičí jógu, nepřejídá se, hodně chodí pěšky.

 

Zkrátka, Daphne je ukázkou, že není nutno chodit vyhlazovat vrásky botoxem, nechávat si přišívat umělá ňadra a zakrývat šediny barvami. Zároveň však dokazuje, že na šarmu, dobré kondici a štíhlé postavě je třeba pracovat.

Inspirace pro ženy móda osobnosti
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%