Internet a Vy, 5. díl: Chytrý prohlížeč na Seznamu
FOTO: Seznam.cz

Internet a Vy, 5. díl: Chytrý prohlížeč na Seznamu

9. 2. 2017

Internet je fenoménem, bez kterého se dnešní společnost už téměř neobejde. Není proto divu, že na něj čím dál častěji zabrousí i starší generace, kterou zajímá vše od zpravodajství, přes jízdní řády, předpověď počasí, recepty, až po nakupování a komunikaci s ostatními.

Občas také hledáme konkrétní informaci, jakou je otvírací doba nákupního střediska, telefonní číslo praktického lékaře nebo adresa úřadu. A čím větší instituce to je, tím složitější internetové stránky často má. Společnost Seznam.cz však nedávno spustila pomůcku, která vám zobrazí všechny praktické informace z konkrétní internetové stránky na jednom místě. A přitom nemusíte nic hledat! Stačí jeden klik.  

Jak na to? Nejjednodušší způsob je si to prakticky vyzkoušet. Internet spustíte s pomocí prohlížeče. Pokud ten od Seznamu ještě nemáte, stačí si jej zdarma stáhnout a nainstalovat ze stránky pod tímto odkazem: www.seznam.cz/prohlizec.

Vyhledejte si stránku vybrané instituce či firmy a otevřete ji. Vpravo nahoře v adresním řádku by se vám měl ukázat malý obrázek s pejskem, u kterého je napsáno „Našel jsem užitečné informace.“ Na psa, kterému se říká Krasty, stačí jednou kliknout. A je to!

Díky tomu se vám na pravé straně v prohlížeči otevře postranní panel, kde uvidíte všechny užitečné informace pohromadě. Záleží samozřejmě na tom, jaké informace ten či který úřad poskytuje, nicméně měli byste v panelu vidět otvírací dobu, adresu, telefon, ale i mapu nebo fotku budovy.

Funkce s pomocníkem psem Krastym vám ušetří čas, který byste jinak strávili hledáním těchto podrobností na mnohdy složitých stránkách úřadů, institucí, firem apod.  

A tohle není jediná užitečná funkce, kterou v prohlížeči od Seznamu najdete. Umí také překládat cizojazyčné internetové stránky nebo vám pomůže utajit nákup vánočního dárku. Stačí nakupovat prostřednictvím anonymního okna. O tom zase příště.

Internet a Vy
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%