Zážitek roku 2016: Výlet do vzpomínek
FOTO: autorka

Zážitek roku 2016: Výlet do vzpomínek

30. 12. 2016

První podzimní víkend jsme strávili s manželem v Pardubicích. Do města perníku, které leží na soutoku řek Labe a Chrudimky, jsme přijeli v sobotu dopoledne. Prohlédli jsme si Pernštýnské  náměstí a prošli se přilehlými uličkami. Další akcí bylo setkání absolventů VŠCHT, kteří ukončili studium v roce 1976. Sešlo se nás 61, někteří bohužel už přijít nemohli. Do pozdních nočních hodin jsme vzpomínali na úskalí studia, kolejní život, výcvikové kurzy, atd. Bylo nám spolu dobře a slíbili jsme si, že se za dva roky sejdeme znovu.

V neděli jsme se toulali po místech, ke kterým se váží vzpomínky na nejkrásnější léta našeho života.  Putování jsme začali u kolejí a zírali, jak se proměnilo jejich okolí. Je tu postaven komplex budov Univerzity Pardubice včetně velkých parkovišť. Prošli jsme se po břehu řeky Labe i jejího slepého ramene, navštívili hrad Kunětická hora a v pozdním odpoledni se prošli městem. Okruh jsme začali na Pernštýnském náměstí, kde právě probíhaly dožínky. Přes Zelenou bránu jsme se dostali na třídu Míru, která se změnila k nepoznání. Přes Tyršovy sady, okolo zámku jsme došli zpět na Pernštýnské náměstí ve chvíli, kdy zpívala slovenská zpěvačka Kristína. Krásný závěr dne.

V pondělí ráno jsem ještě jednou navštívila zámek a prošla se kolem řeky Chrudimky. Následovala snídaně v hotelu, předání pokoje a odjezd domů.

Z pro mě úžasného víkendu jsem připravila fotoreportáž. Pokud máte zájem, můžete nahlédnout.

Do nového roku přeji všem co nejvíce krásných zážitků, veselou mysl, pevné zdraví a dostatek sil pro případný boj s nepřízní osudu. Fotografkám a fotografům přeji dobré světlo a být v pravý okamžik na správném místě.

 

Soutěžní příspěvek na téma "Zážitek roku 2016". Jaký byl pro vás rok 2016? Zažili jste letos něco mimořádného? Byl to pro vás pozitivní rok nebo máte za sebou spíše negativní zkušenost či událost? Vložte i vy do soutěže svůj příspěvek a vyhrajte velkokapacitní flashdisk. Více informací o soutěži včetně pravidel najdete zde.

Zážitek roku 2016
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.