Zážitek roku: Výhra pro virtuální kamarádku
FOTO: archiv autorky

Zážitek roku: Výhra pro virtuální kamarádku

26. 12. 2016

Nejsem sice moc velký psavec a ani nemám nápady, o čem bych mohla psát. Dlouho jsem přemýšlela, zda se událo něco, co bych mohla nazvat zážitkem letošního roku. A na něco jsem přece jen přišla a kupodivu se hodí do škatulky, jež nese název ZÁŽITEK ROKU.

V dnešní době velké procento lidí je připojeno na nějakou sociální sít, kde má spoustu nejen reálných přátel ze školy, ze zaměstnání, zkrátka z běžného života, ale také spoustu těch, které zná jen z monitoru a říká se jim virtuální přátelé. A i já takových mám spoustu a nemám je vůbec spočítané. A na těchto sítích pak probíhají různé soutěže, kterých se moc ráda zůčastňuji, ať už jde o soutěže klikací, sdílecí nebo tvůrčí, jako je skládání básniček, článečků apod.

A tak byla ne jedněch stránkách vyhlášená soutěž o myčku na nádobí značky Whirlpool. Úkol zněl jasně, kde se měla označit osoba nebo nějaké zařízení, kterým by tato myčka udělala radost a byla pro tyto osoby potřebná. A protože mám virtuální kamarádku, která má doma těžce postiženého syna, o kterého se stará přes 30 let, natahá se s ním, tak jsem snad ani minutu nepřemýšlela a napsala a také označila v komentáři její celé jméno. A v úkolu také stálo, že osoba či zařízení, kteří budou označení, musí vložit odkaz buď na sebe nebo na ono zařízení, zřejmě z důvodu, aby se dalo ověřit, zda jde opravdu o potřebné a ne získat věc pro sebe. A tak má virtuální kamarádka tam tedy vložila fotku i se svým postiženým synem a při ní i odkaz na svůj facebookový profil. Snad 2-3 týdny se nic nedělo a až po této době mně přišla zpráva, že mnou označená osoba tuto soutěž vyhrála a zároven tato zpráva přišla také této virtuální kamarádce jménem RŮŽENKA. Když jsme se spolu spojily, oběma vyletěl tlak snad na 200 čísel a oběma nám to vehnalo slzy do očí. Mně z radosti, že jsem alespon takto mohla pomoci a prakticky zadarmo, stálo mě to jen pár ťuknutí do písmenek na klávesnici, a Růžence proto, že ač jsme se nikdy neviděly reálně, že má skvělé přátele, kteří nemyslí jen na sebe. Když to pak sdělila na své profilové stránce, co se podařilo, tak na to byly pro mou osobu jen samé pozitivní komentáře, což mě pochopitelně hodně potěšilo. Někdy stačí opravdu udělat radost druhému a člověk z toho má nepopsatelný pocit radosti. A pro mě je to opravdu zážitek roku, když jsem mohla pro někoho něco krásného udělat.

A Růženka má již myčku doma, ale kvůli ní musí doma něco upravovat tak, aby myčku mohla používat. Nejvíc se těšila, jak místo ručního umývání nádobí bude o Vánocích se svým postiženým synem sledovat pohádky v televizi a že mu bude moci věnovat více svého času. Navíc tato výhra přišla v předvánoční době a jejími slovy prý to byl pro ni moc hezký, praktický a velmi vhodný a užitečný vánoční dárek.

 

Soutěžní příspěvek na téma "Zážitek roku 2016". Jaký byl pro vás rok 2016? Zažili jste letos něco mimořádného? Byl to pro vás pozitivní rok nebo máte za sebou spíše negativní zkušenost či událost? Vložte i vy do soutěže svůj příspěvek a vyhrajte velkokapacitní flashdisk. Více informací o soutěži včetně pravidel najdete zde.

 

Zážitek roku 2016
Hodnocení:
(4.7 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.