Vietnamská nedorozumění
Ilustrace: pinterest.com

Vietnamská nedorozumění

12. 11. 2016

V časném odpoledni jsem se vydal vyřídit dvě běžné záležitosti. Řítil jsem se elektrickou tramvají k rodnému pražskému Žižkovu.

V tramvaji panovalo jako obvykle hrobové ticho. Hlubokým spánkem pospával mezi námi špinavý kriminálník. Byl to ale ve skutečnosti „velkopodnikatel – pasák“. Zazvonil mu mobil, a tak se musel probudit. Volala mu jeho prostitutka, nechtělo se jí zrovna tento den „šlapat“, cítila se vyčerpaně. Zvedl jí pracovní morálku slovy: koukej jít hned šlapat na hraniční čáru, ty škatule blbá! Pak zase hned usnul.

Vystoupil jsem před vietnamskou prodejnou (dříve česká policajtská pivnice). Chtěl jsem si tam koupit kávu a slipy. Prodejna je stísněná, zbožím přeplněná. Vietnamský prodavač na mě vykřikl: stáhnout! Myslel tím, abych mu sáček s kávou z regálu podal. Já, nákupem roztěkaný, jsem myslel ještě na ty slipy. Vyznělo to od něj jako výzva k ukázání mého objemu břicha!? Tak jsem si před ním stáhl kalhoty. Vietnamec se moc a srdečně rozesmál. Na koupi slipů už jsem pak zapomněl.

Dál jsem šel do spořitelny. Za přepážkou seděla Vietnamka, ne jako obvykle Slovenka. Úřednice byla mladá, krásná a s výbornou češtinou. Podívala se na obrazovku a řekla, že ho mám špatně postavený. Myslela tím ale můj … účet!? Začervenal jsem se a sklopil zrak dolů, a že ona mi ho později napraví. Domluvili jsme se na termínu, v příštím týdnu. Jak to dopadne, to ještě nevím, třeba z toho bude i příští fejeton…

 

                                      

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.3 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.