Je to vůbec možný?
FOTO: autor

Je to vůbec možný?

12. 11. 2016

Samozřejmě, že je. Stává se to každou chvíli. Jen vždy nemáme po ruce fotoaparát nebo si té věci ani nevšimneme. Tak tady jsem některé pro vás nashromáždil. Jsou to všechno moje fotky, vím, že nejsou nejbizarnější, nejlegračnější, ale dosud je vaše oko nevidělo, tak prosím.

Než s těmi obrázky začnu, tak musím upozornit, že zvláštní kategorií jsou bizarní nápisy. Vzpomínám si na jeden ze svého mládí. Byl ve výloze prodejny potravin v Jimramově na Českomoravské vysočině. Podotýkám – někdy na počátku 70. let. Nuže, ve výloze, v němž naprosto převažovaly lahve s alkoholickými nápoji, byl ve dvou dílech připevněn nápis: Letošní žně – úkol nás všech! Z nějakého důvodu se však první část uvolnila (nebo byla uvolněna?) a spadla, takže skvělá sbírka lahví s alkoholem byla doplněna jen zbytkem nápisu – úkol nás všech! Kdoví, jak to tehdy se „soudruhem odpovědným vedoucím“ dopadlo.

Ještě letos jsem na koupališti v Třebechovicích pod Orebem viděl krásný nápis. Byl připevněn na okraji bazénu a zněl docela jednoduše: ZÁKAZ KAKÁNÍ. Určitě jste tuto záhadu rozluštili! 

 

A teď ty fotky.

Kdo dá přednost? – Z této „křižovatky“ v Horní Stropnici v jižních Čechách jsem byl docela vedle. Na dodatkové tabulce ani v reálu totiž nebyla žádná vedlejší silnice. Ta naše prostě šla pořád dál – tak nač ta značka?

Au – Hezká vesnička v Rakousku – no ale ten název?!

Teror – Další název vesnice, tentokrát z Kanárských ostrovů.

Kam? – Omlouvám se ženám, že je nutím navštívit tato místa. Ale představte si, že – bylo to v Bruselu – jsem potřeboval už opravdu moc a když jsem konečně vlítl do místnosti a hrnul se k jedinému místu v řadě, které nebylo obsazeno, ke své hrůze jsem zjistil… že není kam. (Doufám, že se tomu žádná z vás nesmějete!)

Tunel po Rakousku – Jim prostě zbyl tunel, tak k němu navršili kopeček, aby měl čím procházet. Krásné, ne?

Odnikud nikam – Na Slovensku (teď nevím, jestli ve Velkém Mederu) najdete kvalitní silnici o délce asi 100 metrů, která začíná a končí nepřekonatelnou zdí. Ale značené to mají správně!

Všichni se koupou – Abych řekl pravdu, ani já jsem to nevydržel a skočil do vody za nimi. Nedaleko vytékal horký pramen (skutečné nebezpečí popálení) a sníh přišel taky vhod k pozdějšímu ochlazení. Inu, však to také bylo na Islandu.

Natrvalo – Docela dobrý chyták na lidi v České Kamenici. Kdo jednou vstoupí, už nevystoupí…

Z Šárovcovy Lhoty… Jistě to není ojedinělé, ale tady ve východních Čechách to má přímo podobu silničního ukazatele.

Kam se jen lidé díváte? - To tedy není moc legrační obrázek a je to dokonce jen fotka obrazu, který visí na stěně jedné rakouské kaple. (A všimněte si, že jen malá holčička vnímá, že se děje něco, co se nemá dít.)

Přechod pro chodce – Uchvátil mne tentokrát v téměř liduprázdné krajině někde u saské Hohenbocky. O kus dál končila vesnička, ale my chápeme, že asi plánuje prudký rozvoj, a tak se budoucí přechod na opuštěné silničce hodí už dnes.

Rozhledna 3 - Rozhlednu ve Vrchovině u Liberce musíte chvíli hledat. Je totiž schovaná mezi ploty a mimochodem, šel jsem ji fotit až tehdy, když kolem sklidili kukuřici, jinak by byla sotva vidět. Jo, je to ta vzadu, kolem jsou vysoké lesy…, ale rozhledna stojí a to je hlavní. A je fakt hezká.

Kluzký povrch – A nakonec žádná legrační fotka, nýbrž docela normální varovná cedule. Jenže to nevíte, k čemu posloužila a proč jsem ji dodatečně vyfotil. Je ve vstupu do jedné školní jídelny a já právě v chůzi vyřizoval esemesku, když jsem se svalil právě přes ni. Neuklouzl jsem, na to může být cedule pyšná, jen jsem přes ni upadl. Za trest jsem ji vyfotil!

 

 

 

cestování fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.