Šedesát
Ilustrační foto: pixabay.com

Šedesát

13. 10. 2016

Ráno jako každé jiné. Co jsem čekala? Oslavné tóny? Že se kolem mne bude točit svět? Hm, to možná bylo někdy v pětačtyřiceti. Sakra, ani to sluníčko nesvítí. Ale co, mám přece svoje sluníčka doma.

Nejprve jsem uvažovala o oslavě v místní italské restauraci, ale pak vzhledem k malé vnučce jsem rozhodla o oslavě doma. A výběr menu? Do vánoc není daleko, řízky a salát jsem zavrhla. Stejně ten vánoční je nejlepší. Zvolila jsem klasiku. Svíčkovou. Uff, ale pro tolik lidí jsem už dlouho omáčku nevařila, a ještě k tomu, když máte doma vyučeného kuchaře, který se tím sice neživí, ale vaří výborně.  Maso bylo pěkné, a i když jsem poslechla rady péct dlouho a na málo, asi té krávě byla zima a stejně se scvrkla.

Pomalu jsem začala uvažovat, že budeme muset jít alespoň jednu porci dokoupit do hospody. Sama příprava na tabuli byla taky zajímavá. Nemám tak velký stůl, a proto kluci přestěhovali stůl od dcery, ale jednoduché to nebylo. Nějak byly nohy stolu dlouhé a točili se s ním sem a tam. Jó, ne všechna futra jsou stejně široká. Ještě před obědem jsem si řekla, že se trošku přišmrncnu. Že jsem do té koupelny lezla. Shořel mi fén. Fuj, smradu, jak v hradu, jak se říká. Jak jsem okoukala v émerických filmech, připravila jsem si vázu s vodou, abych pak zcela nenuceně a přirozeně se slovním doprovodem, že je nádherná a že přesně tyhle květiny miluju, kytku lupla do vázy. Nebudu to protahovat. Oběd chutnal, dort byl jak od babičky (oříškový od mojí maminky), ale s tou květinou mě pěkně doběhli.

Dostala jsem orchidej a brambořík v květníku, takže moje připravená váza všechny pobavila. Z dárků mám radost. Víkendový pobyt ve Špindlu, voucher na únikovou hru Archimedovo tajemství. Pořadí čerpání asi obrátím-nejprve adrenalin a pak relax. Narozeniny jsem nikdy moc neslavila, u téhle břichaté číslice jsem udělala výjimku a povedlo se. Příjemná neděle, poseděli jsme, pojedli, poplkali. Ráno, před hodinou narození mi bylo 59, během dne 60 a zítra to už mi potáhne na 61. Příští týden si půjdu zažádat o důchod a taky se musím začít seznamovat s výhodami pro dosažený věk. O jedné již vím, aquapark 1minuta za kačku.

Tak krásně plavme životem.

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.