Můj nákup na internetu
Ilustrační foto: pinterest.com

Můj nákup na internetu

14. 9. 2016

Pokud mne kdy zaujala nabídka z internetu, vždy jsem hledala, zda ta která firma má také pevnou prodejnu, abych sama, nebo se členem rodiny mohla zboží vidět (nekupovat tzv. "zajíce v pytli").                                                                                                                  

V současnosti je v TV reklama: p. Horst Fuchs s asistentkou představuje kuchyňskou oboustrannou pánev "Doubletta", s dalšími doplňky je to "DOUBLETTA+ De luxe".               ,

V Pečováku nemám místa nazbyt - použitím pánve bych mohla uvolnit kuchyňskou linku od některého nádobí, uvařit rychle a chutně (Doublettu lze použít i na indukci) - proto jsem se rozhodla zakoupit. Firma bohužel pevnou prodejnu nemá, tak jsem zariskovala a pánev obdržela poštou (opravdu velmi dobře zabaleno proti poškození). Pánev byla v další originál krabici a já zůstala v šoku: "Vyrobeno v Číně". Dost často dostávám informace (dTest) o nebezpečných výrobcích (EU) -  podstatnou část tvoří výrobky z Číny (říkám, že "made in China = š-made in China). 

Vzhledem k tomu, že pánev přichází do přímého styku s potravinami, tak jsem ihned odeslala mail dodavateli (využila jsem spotřebitelského práva) a požádala o dodatečné zaslání ofoceného atestu + potvrzení, že výrobek může být prodáván v EU (tedy i v ČR). Upozornila jsem, že do vyjádření v pánvi vařit nebudu a mail současně přeposílám právní poradně dTestu.                                                                                                                   Po 3 Dny se nic nedělo, čtvrtý den firma odpověděla:  Že o bezpečném používání výrobku je věta v Návodu k požívání, což "prý" pro EU je dostačující. (??). Přesto však požádali německého dodavatele a obě potvrzení zasílají v příloze. (dcera mi to vytiskne a já vložím do Návodu používání.)    Firmě jsem poděkovala a navrhla, aby tato potvrzení automaticky přikládali ke každé zásilce - vyhnou se problémům.                                                         

Začala jsem tedy vařit = budu-li spokojena, mám mnoho přátel, které mohu informovat a jejich případný zájem i ukázka obou potvrzení třeba  umocní.                                                   

Pro mne - seniorku - je to poučení: Jít "s dobou" ANO, ale OBEZŘETNĚ !

 

 

 

 

nákupy
Hodnocení:
(2.5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.