Prázdninová reportáž:  Hugo, Leon, Bobo a já:
FOTO: autorka

Prázdninová reportáž: Hugo, Leon, Bobo a já:

6. 8. 2016

Je první den druhého prázdninového měsíce a mně se naskytla příležitost zúčastnit se návštěvy u majitele čtyř medvědů, jednoho lva, jednoho tygra a párku ocelotů.

Po hodinové jízdě jsme na místě. Moje zvědavost na stupnici 1-10, láme desítku. Brána se otevírá a už jsme uvnitř. Uvítací výbor tvoří Maruška. Je to fenka a na rasu jsem se v roztržitosti zapomněla zeptat. „Jsou to šelmy, poznají, že se bojíš,“ říkám si. Naštěstí nás oddělují hodně silné mříže. Ty ale hbitým medvědím rodičům nezabrání, aby jejich tlapy nevystřelily směrem k nám. Uff, ještě že stojíme v uctivé vzdálenosti.

Čtrnáctiletý lev Leon, odpočívá. Najednou ve lví řeči cosi zamručí. „Jo já vím. Mattoni už není. Ta reklama se ti Leonku povedla“, dodávám si odvahu a jdu blíž. Tygr Bobo má jediný zájem, a to, jak si někoho z nás „označkovat“. Nakonec to vzdává a nechá se lehce poškrabat. Návštěva se chýlí ke konci a na nás čeká Hugo. Jen tak na lonži, bez náhubku, ale s hromadou piškotů. Tak podrbat, vyfotit a každý do svého domečku.

Za dobu návštěvy jsem stihla dvě otázky. Jak dlouho se točí taková reklama – klidně i čtyři dny. A co dělat, když potkám někdy medvěda – asi zkusit vydržet ležet bez pohybu.

Z toho zážitku jsem se musela nutně projít, a tak jsme cestou domů zastavili u lesa. No, a dneska byla bramboračka s houbami.

 

PRÁZDNINOVÁ REPOTÁŽ - Napište reportáž z výletu, dovolené, z vašeho města či obce. Autoři reportáží získají předplatné MF Dnes, anebo kvalitní LED svítilny. Pravidla soutěže najdete zde.  

 

Soutěž - prázdninová reportáž
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.