Existují poštovní skřítci?
Ilustrace: pixabay.com

Existují poštovní skřítci?

24. 7. 2016

V minulé či předminulé Vlastě jsem si přečetla ledabyle jeden článek, kde mě zaujala jedna věc. Jednalo se o následující - abychom my dobrovolníci vyrobili anděla jakékoli velikosti, jakéhokoli materiálu, zaslali na uvedenou adresu a dle možností vložili písemnou zprávičku.

Vyrobila jsem tři kusy stylizovaných andílků, zakoupila bublinkovou obálku, vložila verš z Bible, obálku opatřila známkou 27,- Kč. A chystala se balíček odeslat. Úřednice se mě zeptala, jestli nechci poslat balíček doporučeně (60,- Kč), že v případě, že by se ztratil, nemohu dostat náhradu. Celková suma andělů, obálky a poštovného se mi zdála dostačující. Jenže ono se s tím vlastně už předem počítá, jak zaznělo od úřednice. I když následně na můj udivený obličej prohlásila, že by se to stát nemělo.

Balíček jsem nakonec 23. června odeslala do Benešova. Nevím dodnes, jestli se zásilka někde ztratila, žádná zpětná vazba.

A co vy ostatní, drahé dámy a drazí páni? Jaké máte zkušenosti s poštovními šotky? Já tedy velice často negativní, třeba vnukovi do Německa - ztracejí se i doporučené dopisy. Proč to nefunguje? A ještě něco - má někdo z vás o této akci s anděly nějaké povědomí?

Láskyplné léto, Brigita Pelcová

 

 

 

 

Česká pošta služby
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%