Ve Ville Pellé se rozdávala radost
FOTO: Lubomír Müller při svém recitálu

Ve Ville Pellé se rozdávala radost

15. 6. 2016

Kdo to slyšel a viděl na vlastní uši a oči, určitě nelitoval, že do Villy Pellé na Fresh senior festival přišel. Bylo to prostě pěkné. A to včetně počasí, které sice dopoledne stávkovalo, ale po poledni už ukázalo svou vlídnou tvář. Ale pěkně po pořádku.

Jako první dorazil do Villy Pellé pan Lubomír Müller, který se s nástroji a aparaturou vydal do Prahy až z Brna. Naštěstí dálnice D1 byla tentokrát milosrdná, a tak mohl Lubomír už v deset hodin zkoušet se zvukařem mikrofony a dolaďovat kytaru. Také dámy-modelky se dostavily hodně brzy, aby si přímo na místě mohly vyzkoušet chůzi po schodech ve vysokých podpadcích a stihly líčení (postarala se o něj Pavla Zajíčková, poradkyně a vizážistka Mary Kay) a úpravu kadeří, o kterou se postaraly studentky Středního odborného učiliště služeb z Prahy 9 pod odborným vedením Romana Maďara.

První dojmy z právě zahájeného festivalu (odstartoval kolem poledne) nebyly zrovna nejzářivější. Návštěvníci se ploužili po jednotkách, dopolední počasí zjevně dost lidí od návštěvy festivalu odradilo. A dlouho to vypadalo, že i modelky při přehlídce skropí déšť. Kvůli počasí také organizátoři narychlo měnili program. Kuchařská show se místo na zahradě odehrála v přednáškovém sále vily, což možná ocenili příznivci kuchtění, ovšem "odnesly" to naše básnířky Dana Kolářová a Zuzana Pivcová, které musely recitovat svou poezii v nevyvětraném sále, z něhož navíc odešli jídla a receptů plní diváci. Duševní potravu by už asi nezkousli...

Ale dobře jim tak, přišli o hodně. Přednesené básně vzbudily u přítomných diváků silné emoce a potlesk. Přednes dodal básním obou autorek další rozměr, poezie oživla a dostala se přítomným v publiku pod kůži. To bylo ještě více patrné u vystoupení Lubomíra Müllera.

Jeho recitál začínal ve 14 hodin. Zahrada Villy Pellé byla v té době již slušně zaplněna, slunce prohřívalo diváky a Lubomírovou hudbou roztálo nejedno srdce. Opravdu, Lubomír se na své vystoupení pečlivě připravil, každou píseň, každé slovo, každou notu procítěně prožíval a dojal určitě nejen Zuzanu Pivcovou, jejíž básně zhudebnil, ale i diváky, kteří její tvorbu neznali. Lubomír přidal na piáno i pár svých písní a dokázal, že je opravdu všestranným umělcem, který umí lidem rozdávat radost.

Po Lubomírově vystoupení vystřídala kulturu bezpečnost (která byla mottem celého festivalu), a to v podobě ukázek povelů vojenské stráže. Vojáci pak dokonce byli i součástí módní přehlídky, když doprovázeli dámy ze schodů vily. Dámy pod vedením Elen Zajíčkové předvedly úžasné outfity z butiku The best second moda, které si modelky hned po přehlídce zakoupily, tak moc se v nich prý cítily dobře. Každá modelka sklidila bouřlivé ovace diváků a poslední z nich, paní Marie Magdalena Dufková, si na závěr přehlídky "střihla" tanec s tanečním mistrem Petrem Veletou. Krásné finále, velký potlesk, poděkování modelkám, předání dárků od partnerů - společností Pierre Fabre balíček luxusní kosmetiky Avène a L'Oréal balíček luxusní kosmetiky Vichy. A první letošní módní přehlídka projektu i60 Senior Fashion byla u konce.

My vám v následujících dnech celou akci přiblížíme prostřednictvím fotografií paní Miluše Převrátilové a videa paní Danuše Kubátové. Akci nasnímali i příznivci našeho portálu, kteří se přijeli do Villy Pellé podívat. Věříme, že nelitovali, že byli u toho s námi. Děkujeme jim za  účast, účinkujícím za krásnou prezentaci jejich umění, rozdanou radost a také propagaci portálu i60. Dík patří i našim partnerům. Bez nich bychom zase nemohli dělat radost vám, seniorům a čtenářům magazínu i60.

Tahle země není jenom pro mladý!

 

 

festival Modelky
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.