Běh a historie ve Hvězdě
FOTO: www.hvezdaprohrdiny.cz

Běh a historie ve Hvězdě

8. 6. 2016

Víkend, při kterém si na své přijdou lidé každého věku i různých zájmů, je přichystán na 10. až 12. června v pražském lesoparku Hvězda. V režii ho má nezisková společnost Post Bellum, která stojí za sbírkou vyprávění pamětníků historických událostí Paměť národa.  

Tato unikátní databáze obsahuje už přes pět tisíc nahrávek uložených v archivu Českého rozhlasu. Za dobu její existence je s s ní spojena řada dalších projektů, výstav a soutěží. Komu jsou lidé, kteří se zajímají o osudy starých pamětníků sympatičtí, mohou přijít o víkendu do Hvězdy. Bude se tam tančit na festivalu s názvem Hvězda pro hrdiny. Bude se tam také sportovat, jíst, poslouchat hudba, mluvit o historii.  

"Přivítáme všechny, kdo mají rádi historii, zábavu a sport," říká Mikuláš Kroupa, ředitel společnosti Post Bellum "Můžete zdolat jen kratičkou trať se svými dětmi nebo vnuky, prohlédnout si výstavu Příběhy 20. století, zpracovanou komiksovým výtvarníkem Vojtěchem Šedou, poslechnout si koncerty, dát si dobré jídlo a pití a nechat děti užít si zábavný kvíz a řadu sportovních aktivit a her," vysvětluje. 

Více o programu najdete na www.hvezdaprohrdiny.cz.  

Lidé, kteří Post Bellum a jeho projekty podporují, pak poběží v neděli ve Štafetě pro Paměť národa.

"Poběžíme symbolicky za všechny, kteří za nás skutečně bojovali v dobách druhé světové války a komunismu.  Ať naše bolavé nohy nese odvaha, obětavost a houževnatost válečných veteránů, letců RAF, přeživších koncentračních táborů, účastníků domácího odboje, odbojářů, někdejších politických vězňů, disidentů. Každý z nás si může vybrat jeden konkrétní příběh nebo skupinu lidí, kteří ve 20. století něco smysluplného udělali pro svobodu a demokracii," říká Mikuláš Kroupa.  

Sympatická akce, na které se dají potkat zajímaví lidé, tak může být příležitostí, jak strávit pohodový víkend.

historie charita naše tipy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.