Nohy

Nohy

30. 5. 2016

Ano, nohy jsou důležité hodně. Odnesou nás vždy tam, kam chceme. Pokud jsou zdravé, tak jdou s radostí. Když už jsou napadené stářím a nemocné, tak se různě šourají, ale snaží se.

O nohy se musí pečovat. Musíme jim koupit dobré boty a někdy také slušivé, protože i nohy jsou parádnice. Některé nohy jsou hezčí a mužům se hodně líbí. Nosíme proto krátké sukně, aby byly nohy co nejvíce vidět. Mladé nohy jsou však vždy hezčí, než nohy staré. U starých nohou jde hlavně o to, aby byly funkční.Pokud jsou funkční nohy, jsme funkční i my.

Svých nohou si vážíme. Děláme jim často pedikúru, mažeme je různými krémy, později mastičkami proti bolesti. Nohy jsou také dobré na naši obranu.  Můžeme, když nás někdo hodně otravuje, ho nakopnout. To však děláme v krajním případě. Není to zatím úplně běžné. 

Někdy se nohám chodit nechce a různě jim loupe v kolenou a  v ostatních kloubech. Nemocným nohám tedy pořídíme berle, nebo v lepším případě hole, a jdeme dál. Nesmíme se nohama nechat terorizovat.

Někdy je nám zima od nohou a musíme nosit teplé ponožky, hlavně, když máme studený byt. I boty nohám kupujeme ve stáří úplně jiné, než v mládí. V mládí nohy hopsaly v botičkách na vysokém podpatku a protančily i celou noc. Ve stáří nohám kupujeme boty bačkorovitého typu, protože už vyžadují pohodlí. Také už se nechtějí ukazovat.

Balíme je tedy do kalhot, aby byly v teple, a sukně nosíme jenom výjimečně, protože nám i nohám je jedno, jestli mužské oko spočine. 

Je to smutné, ale většinou nespočine!

 

Přečíst si můžete také: Vážím si pravé i levé ruky

glosa Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%