Fialová, černá

Fialová, černá

17. 5. 2016

Přihlásil jsem se na běžecký závod. Šlo o charitativní akci. Část zvýšeného startovného se připsala na účet nemocného dítěte. My to dítě neznáme, ale jeho maminka vše pečlivě popsala na internetu a připojila fotku devítiletého kluka, který se na vás rozpačitě usmívá ze své invalidní židličky na kolečkách.

Copak vy byste nedali stovku nechodícímu klukovi nebo holce, když si tady sami pěkně běžíte a je vám fajn z vědomí, že vaše tělo funguje?

Na závody se chystám na poslední chvíli, takže neznám detaily. Honem, kde je ten strýček Gůgl, a už to tady máme. Jsou to sice propozice z loňského ročníku, ale ono to bude letos podobné.

V rychlosti čtu místo startu, čas, délku tratě a kouknu i na tu fotku kluka, který bude mít z naší účasti prospěch. A hele, tady píšou, že barva dresů má být bílá nebo žlutá, abychom ukázali jednotu ve své solidaritě. Až se ta žlutobílá řeka povalí ulicemi, jistě každému dojde, jak jsme všichni spojeni jednou myšlenkou.

V rychlosti hledám ve skříni žluté trenky. No jasně, vlastně dobře vím, že nemám. Vytahuju jen bílé tričko a běžím k sousedovi. Hurá, žluté trenky má a půjčí.

A už skáču do auta a jedu. Ono je to dost daleko, skoro hodina rychlé jízdy, a v tom objížďky, ve městě pak vyhledat místo, kde se to vše koná a hlavně, kam dát auto. Já snad nestihnu start! Tak rychle. Auto parkuji na místě určeném jen místnímu obyvatelstvu, hned u auta se převlékám, krásně ostře žluté trenky a bílé tričko.

Spěchám k místu startu a v rychlosti fasuju již připravené startovní číslo. Na poslední chvíli přibíhám na start. A tam – tři sta lidí jen v černé a fialové! Bílá a žlutá byly v loňském ročníku.

♠ ♠ ♠

Snad ani nemusím dodávat, že jsem běžel, jak nejlépe jsem uměl. Běžel jsem a myslel na malého Tadeáše, na jehož léčebnou rehabilitaci se všichni skládáme. Možná…, jednou… – co když se jednou sám postaví na nějaký start?! Ve fialovém a černém. Možná poběží nebo aspoň půjde a bude myslet na jiného kluka nebo holku. Na ty, kteří jsou na řadě, abychom jim pomohli.  

 

charita Můj příběh sport
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%