Slunce

Slunce

28. 7. 2012

Mám ráda slunce. Mám ho ráda hodně, hlavně na jaře, ale i v létě a vlastně bych ho chtěla mít celý rok. Jsem totiž teplomilná a strašně lituji, že nežiji v teplých krajinách. Slunce pomáhá tomu, aby příroda ukázala všechny své krásy. Příroda se chce slunci zavděčit a tak snaživě odhaluje všechno. Ukáže jako panna nevěsta své krajkové prádlo a má ho ve své výbavě nepřeberně.Některé bílé s vůní sněženek, nebo poseté sedmikráskami, pak si oblékne třeba žluté jako pampeliška. To už tolik vonavé není, ale dohání to vůněmi jinými. Prostě všechno se rozvoní a rozkvete.

Když se ráno probudím a slunce mi jukne do ložnice, jsem ztracená. Musím honem ven, abych všechno viděla zblízka. Jásám nad každým rozkvetlým kvítkem, který ještě včera nebyl ani na světě. I můj pejsek si přivoní, i když nevím jestli ke kvítku a nebo mu tam nechal nějaký kamarád značku.

Když se vrátím domů, tak trochu zesmutním. Slunce mi totiž vtíravě a zlomyslně ukazuje každou drobnou pavučinku a nečistotu v bytě. Osvětlí každý kout a paprskem jako prstíkem naznačuje, kde je potřeba udělat nápravu.

Tak to né, milé sluníčko, žádnou buzeraci. Jdu ven a počkám, až mi do bytu nepolezeš. Vezmu si tedy deku, pejska, mobil, plavky a jdu si lehnout na zahradu. Moje staré kosti si už o prohřátí říkají dlouho. Také moje bílá kůže potřebuje trochu barvy. Pejskovi udělám boudičku ze židlí, aby měl trochu chládek a lehám si vedle něho na deku. Úplně se tetelím blahem. Říkám si sice, že z opalování hrozí rakovina, ale nedbám. Pihy sice nějaké vyskakují a jedna potvora se mi udělala uprostřed nosu. No doufám, že mě nechce ohrozit na životě, i když na kráse mi to nepřidá. Tmavá barva ale zase zakryje drobné žilky na nohou a vůbec.

Vím, že to staré tělo nepředělám, že krásná, opálená mladice už ze mne nebude, ale co, když mi to dělá dobře. Slunce nemám ráda jenom v zimě. Tady u nás na Šumavě je totiž hodně sněhu a když do něj zasvítí slunce a odrazí se, mám dojem, že oslepnu. Zimu bohužel vůbec moc ráda nemám.
Na to ale teď myslet nebudu. Všemi póry do sebe nasávám slunce a raduji se z každého dalšího slunečního dne.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.