Narozeniny se seletem
Ilustrační foto: pixabay.com

Narozeniny se seletem

25. 4. 2016

Téměř kulaté šéfovy (Chlebodárcovy) narozeniny jsme organizovali s předstihem, vzhledem k našim mzdám, jen skromněji. Trochu odkrojků masa, kůrky chleba a odřezky buřtů.

Vše dopadlo ale jinak. Na mě připadl úkol obstarat selečí kýtu, pro 20 strávníků. Šel jsem ji pro jistotu objednat dva dny předem. Prý ji přivezou až z Českého Brodu. Nezletilá selata, tříměsíční, budou odkojena mlékem plnoleté svině! V nákupní den ji opravdu pro mě měli. Vyřezal mě sám velkořezník a velkomajitel řeznictví (to ty její pánevní kosti). Selat bylo nakonec pět kilo!

Vezl jsem selata v PVC tašce, uložené na šikmé podlaze autobusu. Při prudkém brzdění a v křivolakých pražských zatáčkách mi selata hodně popoklouzla dopředu. Nastoupila panička s fenkou na řemeni. Ta se hned hnala k mému masu. Nedalo se nic dělat, tak jsem musel pokleknout na všechny čtyři a tahat maso k sobě. „Čubičkářka“ rvala psa opačným směrem. Nakonec jsem zvítězil já. Spolucestující v autobusu se mi moc smáli.

Další chod recepce byla marinovaná a grilovaná vepřová kýta, silně kořeněná. Gril při zpracování ale nevybuchl. Toho masa bylo jenom osm kilo! Pro dojedení jsme ogrilovali jenom pět kilo klobás!

Na sladkou tečku naše dámy upekly dobré a mazlavé dorty. Také pivo bylo výborné a vychlazené.

V den oslavy jsme se šéfem vyjeli na pražskou periférii, pro čerstvě upečený chléb. Pro jistotu jsme vzali osm bochníků! Odvážili jsme se použít elektronický kráječ chleba. Ochotní penzisté nám poradili, jak s ním zacházet. Rozkrájený chléb ale nechtěl vklouznout do úzkých a křehkých papírových sáčků, všechny rozkrájené bochníky nám popadaly na podlahu! Nad strojem byl odkládací a „zasunovací“ „katafalk“, ani s jeho pomocí se nám chléb nepodařilo umístit do pytlíku, a to jsme použili čtyři ruce! Tvořila se za námi dlouhá fronta penzistů, čekajících na strojové rozkrájení chleba. Zažertoval jsem se starším manželským párem na téma, že tahle „mašina“ nahradí i manželku! Opáčil mi, ať ho tam prý zkusím strčit!

V den oslav jsem strávil jízdou v pražské MHD pět hodin! Poztrácel jsem jenom dvě karty, vstupovou a vjezdovou.

Přesto jsme se dobře bavili a ničeho později nelitovali.

 

                         

 

 

 

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%