Zemřel americký zpěvák Prince, hvězda osmdesátých let
FOTO: Wikipedia Commons

Zemřel americký zpěvák Prince, hvězda osmdesátých let

21. 4. 2016

Ve věku 57 let dnes zemřel americký zpěvák a multiinstrumentalista Prince. Podle agentury AP o tom informovala jeho mediální zástupkyně. Extravagantní hudebník byl nalezen ve svém domě na předměstí Minneapolis. Podle médií byl nucen přerušit turné kvůli nespecifikované nemoci. Televize ABC s odvoláním na jeho spolupracovníky uvedla, že byl hospitalizován s chřipkou.

Světové tiskové agentury nejprve přinesly zprávu o tom, že v Princově domě byl nalezen mrtvý člověk. Policie ani lékaři však odmítli médiím jeho identitu potvrtit. Princova mediální agentka Yvette Noelová-Schureová později AP řekla, že zpěvák skutečně zemřel.

Prince byl znám díky svému originálnímu projevu, s nímž v hudbě spojoval prvky funku, rocku či R&B a v mnohdy divokých kostýmech předváděl na pódiích enegrická vystoupení. Své první desky vydával na přelomu 70. a 80. let, kdy měla jeho tvorba výrazně popový charakter.

Mezi jeho nejznámější alba patří Diamonds and Pearls z roku 1991 či Black Album vydané o tři roky později. Celkem má na kontě přes tři desítky nahrávek obsahujících hity jako Cream či I Wanna Be Your Lover. Na řadě alb jiných umělců se podílel jako producent.

 

 

úmrtí zpěvák
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.