Filmový scénář: Dva dopisy
Ilustrační foto: ingimage.com

Filmový scénář: Dva dopisy

19. 4. 2016

Žánr: Tragikomedie (Dle skutečné události)

Osoby: Náměstek Alois Šikovný (střední věk, mírné bříško, pleš), jeho manželka Růžena (střední věk, domácí typ). Milenka Sandra (mladší vzhled, sebevědová, moderní), její kamarádka Jana, sousedka paní Všímavá, ředitel podniku, kompars.

1. Interier kanceláře:

Obraz prezidenta Havla, pár osob - bílé límečky, kravaty, skleničky se sektem v rukou...ředitel se loučí s náměstkem Aloisem Šikovným:" Lojzíku, ty se nám v té cizině neztratíš! Ty tam vybuduješ továrnu, jakou v Africe ještě neviděli. Konečně jsme se soudru...přátelé dočkali. Náš člověk bude reprezentovat náš podnik, naši práci, naši šikovnost...(poklepe Aloise na rameno a opile se směje)  to jméno ti teda, Alois, sedí!  (všichni podávají Šikovnému ruku a přejí hodně štěstí). Kolega mu pošeptá: " Ty vole, kde ses naučil arabsky?"

Střih

Exteriér: Ulice, předzahrádky vilových domků. V ulici zastaví stará Škodovka a vystoupí Alois, za plotem se vynoří sousedka paní Všímavá. "Dobrý den, pane náměstku, vy nám prý odjedete, a to až do Afriky. A kdy to bude?  Paní Růženka říkala, že brzy. To jí bude smutno a vám tam taky, nééé? Tak nevím, pane náměstku, je to terno nebo nééé? To vás tam budou platit v dolarech, žejóó? No to si pomůžete. (Z druhé strany přichází paní Šikovná s taškami nákupu, zdraví se se sousedkou), Šikovní mizí v domě, sousedka ještě volá/ budete honorace!

Střih

Interiér kuchyně: Paní Šikovná švitoří...všechno máš zabalené, Lojzíčku, ten svetr opravdu chceš? V Africe je vedro a léky si hlavně nezapomeň brát, ať se ti zase nezvýší tlak, že se ti bude stýskat?  Budeme ti psát, Honzík se těší, že za tebou o prázdninách pojedeme. Růžo,stýskat se mi bude, ale až se vrátím, koupíme si nový fáro a budeme si žít na vysoké noze..

Střih

Interiér pošty: Fronta u okénka, před paní Šikovnou stojí dvě mladé ženy -  milenka pana Šikovného Sandra s kamarádkou. Paní Šikovná povytáhne z obálky dopis, políbí nadpis - Můj drahý Lojzíčku a obálku zalepí. Zaposlouchá se do hovoru žen před sebou. Sandra si přimaluje rty, vedle nadpisu - Můj drahý Lojzánku - otiskne a také obálku zalepí. 

Jana: No to budeš mít, Sandro, krásnou dovolenou, to ti závidím, Afrika...a jakou továrnu to tam staví? A fakt je rozvedenej? Jo, letenku ti poslal...

Sandra: Rozvedenej! Potřebuje reprekočku, ta jeho byla prej taková šedá myš bez nápadu. A Lojzánek  je takovej fajnovej mužskej! A kluka už mají velkýho, dyť to s ním táhnu už tři roky!

(Paní Šikovná se snaží zahlédnout adresu na Sandřině dopisu). Čte: Alois Šikovný ....Afrika. Vytrhne dopis Sandře z ruky a běží ven, Sandra za ní.

Střih

Interiér kuchyně: (Paní Šikovná pláče a píše dopis) Lojzo! Jak si jen mohl....  

Interiér pošty: (Sandra píše dopis) Ty hajzle! Podrazáku! Ty starej, tlustej, plešatej dědku...

 

 

Napište scénář a zahrajte si ve filmu. Více o soutěži zde.

 

 

 

 

                                                                                                   

Soutěž - scénář
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.