Hurá do Doks – 2
FOTO: Úvodní foto: www.hotelkamyk.cz

Hurá do Doks – 2

2. 4. 2016

Čas našeho setkání v Doksech se blíží, proto vás chceme seznámit se „stavem vody na českých tocích“.

Jak už všichni víte, původně plánované setkání dvou párů z íčka po zveřejnění výhodné víkendové nabídky Hotelu Kamýk v Doksech mělo velký ohlas. Definitivně potvrdilo účast 44 milých lidiček, u dalších 4 účast zatím není jistá.

Pátek 8.4.

Chceme vás požádat, aby motorizovaní přijeli do Kamýku už po 10. hodině, abychom se zapsali, a je domluvené s vedením hotelu, že se budeme moci po příjezdu  ubytovat. Potom bychom odjeli na nádraží, kam přijede většina účastníků rychlíkem R 1108 od Bakova n. Jiz. v 11:18, a odvezli je do hotelu. Přijíždějící od České Lípy budou mít možnost odvozu v 10:38, pozdějším spojem by nestihli oběd. Ale určitě potvrďte, koho se to týká, abychom na nádraží nečekali zbytečně!

Po obědě se přemístíme na kotviště parníku v Doksech, kde nám Alenka Vávrová zajistila na 15. hodinu plavbu parníkem po Máchově jezeře. Ta trvá asi 30minut a cena je 90Kč. Prosím, připravte si hotovost přesně, urychlíte nástup. Po návratu z plavby by se mohl splnit navrhovaný socialistický závazek „Výsadba stromu přátelství mezi seniory“. Ale nevím, jestli Alenka Vávrová zjistila možnost, případně v jakém stavu jednání je.

Po společné večeři nás čeká upřesnění sobotního programu. V plánu jsou 4 aktivity. Návštěva hradu Bezděz, hradu Houska, zámku v Zákupech a pěší prohlídka Doks s Alenkou. Po vyřízení organizačních záležitostí bude, díky Láďovi Šimůnkovi, který přislíbil vzít s sebou Combo, diskotéka pro starší a pokročilé, a volná zábava. „V žáru pozdní noci“ to asi nebude, ale což takhle „V pozdním žáru noci“?

Sobota 9.4.

Po snídani, která se podává od 8 hodin, se rozdělíme podle výše jmenovaných zájmů.

 V zámku Zákupy jsme zajistili na 11. hodinu Malý prohlídkový okruh v trvání 50 minut. Vstupné je 100Kč, senioři nad 65 let, držitelé průkazu Fondu ohrožených dětí, dospělí se vstupenkou ze ZOO Liberec nebo ZOO Dvůr Králové nad Labem 70Kč., a držitelé průkazu ZTP/P a průvodci ZTP/P zdarma. Po prohlídce bude ve 12:30 oběd podle objednávky v Podzámecké restauraci a potom dle počasí prohlídka zámecké zahrady a odjezd do Doks. Z Doks na parkoviště u zámku je to cca 20 km.

Pro návštěvníky Bezdězu, Housky a „pěšáky“ v počtu 21 osob je oběd zajištěný dle předešlé objednávky v restauraci Bezděz v Doksech na 12:30. Obědy se vydávají nejdéle do 14. hodiny.

Hrad Houska má otevřeno od 10 do 17 hodin, prohlídky začínají každou celou hodinu a pouze s průvodcem. Vstupné 80Kč, senioři 60Kč, psi, kočky… 20Kč. Samostatná prohlídka - ručně vyřezávané pohyblivé Dantovo Peklo, vstupné 50Kč. Parkoviště je dole pod hradem, ke hradu je to asi 700 metrů pěšky.

Hrad Bezděz nabízí prohlídku hradu i s velkou věží buď samostatně, nebo ve stanovených časech s průvodcem. Otevřeno od 10:00 do 16:30, délka prohlídky 40 minut. Vstupné je 70Kč, senioři nad 65 let 45Kč, ZTP nad 18 let 45Kč, ZTP/P a průvodce ZTP/P zdarma, pes 20Kč. Pod hradem je placené parkoviště. Cesta je náročná a není vhodná pro invalidy s vozíky a rodiny s dětmi v kočárcích, jelikož se jde část cesty po skále a bývalé hradbě, a část cesty je z kamenných schodů.

Večer nás čeká 2. společná večeře a opět volná zábava.

Neděle 10.4.

Po snídani a uvolnění pokojů nás bude čekat loučení a postupné opouštění Doks. Snažili jsme se trochu zorganizovat náš společný víkend. Předchozí řádky neberte jako dogma, je to jen nabídka aktivit, a pokud někdo bude mít vlastní program, je to v pořádku a nic se neděje.

Na závěr ještě seznam těch, kdo potvrdili účast.

Se sobotním obědem v restauraci Bezděz v Doksech: E. Balúchová, D. Bartušková, M. Foltýnová 2x, L. Hradecká, Hudečkovi 2x, M. Jachimová, J. Jakubcová, K. Komberec, E. Mužíková, M. Seitlová, Špásovi 2x, Tollarovi 2x, A. Vávrová, Votíkovi 2x.

Se sobotním obědem v Zákupech: S. Burešová, Caklovi 6x, J. Handlová, K. Houdková, D. Kolářová, H. Lafková, J. Libánský, J. Mošovská, L. Nejedlá, M. Novotná, Z. Pivcová, H. Práglová, S. Prachfeldová 2x, Šimůnkovi 2x, O. Štolbová, Z. Žichovská.

PS: Pokud jsem někoho umístil do jiné skupiny, opravte mne. Možná jsem nezachytil změnu, nebo už to bude věkem? Ách jóó.

 

 

 

 

i60 Párty
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%