Akce Doksy - aneb Má hlava je těhotná myšlenkou

Akce Doksy - aneb Má hlava je těhotná myšlenkou

1. 4. 2016

 Vážení přátelé, je tomu rok ode dne, kdy jsem objevil tento skvělý magazín pro seniory a najdu na něm denně něco kouzelného. Kromě krásných fotografií, citlivé poezie i hezoučké příběhy ze života, osobitý humor, články poučné a zážitky z cestování i ze společenského života a vzájemných setkání. Velmi to obohatilo a rozsvítilo můj život. I když mi můj momentální zdravotní stav zatím neumožnil se těchto setkání zúčastnit, mám radost z vašich vyprávění a obrázků, pohoda a úsměvná nálada jsou velmi nakažlivé. (Viz titulní obr.) Nyní se připravuje setkání další - v Doksech a díky obětavému úsilí manželů Caklových to opět vypadá na bezvadnou akci s velikou účastí.

Po přečtení skvělého článku Jana Rašky a reportérky Ivany Karáskové na MF Dnes z 26.3.2016, který ohlásil i navazující seriál rad pro seniory, jsem dostal nápad, jak by snad bylo možné obohatit život i mnoha dalším seniorům, kteří dosud i60 neznají. No, posuďte jej, prosím, sami.

Křišťálová Lupa – Cena českého „Internetu“

*Již od roku 2006 je to populární čtenářská anketa, jejímž úkolem je najít nejzajímavější projekty a služby na českém internetu. Probíhá každoročně od konce léta do podzimu. Předtím čtenáři - uživatelé internetu nominují své oblíbené internetové projekty v jednotlivých kategoriích. Do konce srpna má široká veřejnost příležitost nominovat své favority, nejúspěšnější z nich pak postoupí do boje o nejvyšší příčky ve finálním hlasování.

*Až to bude aktuální pro r. 2016, jistě se objeví v médiích i na vyhledávačích kam se nominace zasílají. Navrhuji abychom se my - čtenáři,
(i neregistrovaní), + naše rodiny, (ale z jiného počítače), + naši přátelé (třeba i z Facebooku), kteří i60 fandíme, domluvili na hromadném zaslání našich nominací a posléze se zúčastnili i hlasování v následném kole. Jsem přesvědčen, že by se nám společně mělo podařit získat tisíce hlasů pro nominaci potřebných, pokud začneme s propagací tohoto návrhu co nejdříve. Což je také důvodem, proč s ním přicházím již dnes.

*Domnívám se, že nejvhodnější by byla kategorie „Zájmové weby“ - tematicky či žánrově definované projekty určené pro specifickou cílovou skupinu uživatelů (odborná média, specializované magazíny, lifestylová média atd.). Ale jsou i jiné možné kategorie, více naleznete na vyhledávačích.

Má prosba čtenářům

Děkuji vám, přátelé, za úvahu nad tímto nápadem. Snad byste mohli k tomuto článku připojit svůj názor.

Mé prosby účastníkům zájezdu do Doks

*Pokud se mnou souhlasíte, mohli byste to všechno a případně i jiné nápady (jak pomoci redakci i60 v jejím velkém úsilí o všestrannou pomoc seniorům) při některé večeři prodiskutovat a po návratu i mne informovat o vašem závěru? Nejlépe v reportážním článku, který jistě někdo napíše.

*Zároveň, rovněž jen v případě vašeho souhlasu s tímto návrhem, prosím někoho z vás, (kromě členů Redakční rady), aby si tento můj článek vytiskl a při večeři jej přečetl ostatním, protože většina přítomných s ním nebude seznámena. Byl bych rád, kdyby se k tomu dobrovolně někdo přihlásil hned zde v diskuzním sloupečku.

*Je možné, že tento můj dálkový příspěvek považujete z nějakého důvodu za nereálný nebo nevhodný. V tom případě se jím nezabývejte, já to uznám.

Šťastnou cestu a mnoho hezkých zážitků, budu v duchu s vámi.

Titulní obr. Setkání v Poděbradech v r.2015. Autorka: Alena Tollarová i60

 

 

 

Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%