Soutěž o filmový scénář: Babka
Ilustrační foto: pixabay.com

Soutěž o filmový scénář: Babka

31. 3. 2016

Babka, opravdu oblečená jak stará babka, byla dědovi v hospodě pro pivo na druhém konci vesnice.

Upachtěná babka sotva plete nohama, táhne za sebou nákupní tašku a v ní cinkají o sebe flašky piva. Zastavuje několikrát po cestě a utírá si pot z čela, silně odfukuje a s chutí se vysmrká do cípu kabátu. Říká si: "Ještě kousek a jsem doma."

Už je na dvorku, ještě pár schodů. Vystoupí na první schodek zabere a ouva. Lupne ji v zádech. Babka začne nadávat: "Jouvejs, jouves... Sakra, to mně teda chybělo. To je teda nadělení, to mám teda housera, jak vyšitého! Kdopak ale bude chodit dědovi pro pivo?"

Volá na dědu.

"Dědo, pojď mi pomoct s tou taškou! Nemohu se narovnat! Ten dědek zase má puštěnou bednu na plné pecky a je hluchý jak poleno, nebo dokonce chrápe.

"Budu se  muset domů asi doplazit. Tak slyšíš, dědo! Přines mi Alpu, mám ji v lékárničce. Cože, že tam není? Že se vypařila? Tak mi dones to moje mazání ze slivovice!"

Babka heká, vzdychá a lape po vzduchu. Je v kuchyni dole u kredence.

"Špatně slyším." Taky tam není? Bože, ten můj dědek je jako mol, všechno vyžere! A to mám za to, že mu chodím každý den pro pivo a dělám mu služku. Ale od zítřka!" hrozí rukou, "od zítřka se to změní! Nakonec se narovnat  nemůžu, chodím shrbená, tak si bude pro pivo chodit sám. Cože jsem to řekla? Ani náhodou, i kdybych se tam měla doplazit po čtyřech jak užovka! Vždyťon by tam prochlastal celý svůj důchod a ještě by platit hospodským povalečům. Ale ne jenom svůj důchod, ale i můj. A jak bych si mohla našetřit a kupovat si takový luxusní oděv, jak modemanka a platit si mladého společníka. No řekněte přeci. Cák jsem nějaké menegerka?"

Sundá si svůj kabát a pod ním má exkluzivní kostým, přihodí si kloubouk na hlavu, vyzuje škrbály, kde v nich má lodičky, a přichází urostlý mladíček, hudba tiše hraje waltz....

Menegerka mám tak úmyslně napsané a mělo by se to tak i vyslovit.

1./ Stará baka s taškou jde pro pivo

2./.Už se vrací na schodě, zakopne a nemůže na záda

3./ Volá na pomoc dědu.

4./ Proměněná z babky za elegantní dámu, tančí klidný waltz

 

Napište scénář a zahrajte si ve filmu. Více o soutěži zde.

Soutěž - scénář
Hodnocení:
(4 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.