Inspirace u odvážných
FOTO: pinterest.com

Inspirace u odvážných

28. 3. 2016

Tentokrát se v naší módní rubrice podíváme na dámy hodně odvážné. Na ty, které se odmítají řídit radami odborníků na módu a zásadně odmítají názor, že v jednoduchosti je síla.

Slovo minimalismus v nich vyvolává odpor. Pod slovem móda si představují zásadně barvy, vzory, neobvyklé střihy. Můžou stokrát slyšet, že šedesátiletá dáma vypadá nejlépe v béžovém saku, bílé košili a džínách, ale nikdy si nic takového neobléknou. Protože je to pro ně nuda. Takže samozřejmě vzbuzují rozporuplné reakce. Pro někoho jsou to poněkud potřeštěné bytosti, které se nedovedou vyrovnat se stárnutím. 

Pro někoho naopak odvážné, kreativní umělkyně, které nechtějí splývat s davem. Je na každém, aby si vybral, co na ně říká. Ale je podstatné, aby si každá dáma udělala jasno, zda by jí náhodou v této komunitě výrazných dam nebylo dobře. Protože jestliže někdo opravdu miluje barvy, zajímavé střihy a pozornost okolí, nemá nejmenší důvod se jich vzdát, i když je mu  třeba osmdesát. Pozor, toto je styl, který není dobré si plést s kombinováním romantických puntíků, květinových vzorů a vysokých podpatků. Nejde o eleganci, je to  móda spíše bohémská. Tak trochu vzpomínka na mládí prožité v hippie stylu.

Každopádně jde o styl pohodlný, ve kterém se dá trávit hodně času, aniž bychom musely řešit, že nám v lodičkách na podpatku otékají nohy, že nás škrtí upnutá sukně, případně, že vtahujeme břicho, abychom se vešly do loňských džínů. Naopak, toto je oblečení, které milosrdně zakrývá nějaké to kilo navíc. Jen pozor, počítejme s tím, že pokud se inspirujeme, na ulici se na nás budou lidé koukat.

Takže to chce hodně sebevědomí a odvahy. Ale proč by se takové ženy, jako tyto zachycené v ulicích Paříže, Londýna a New Yorku, nemohly vyskytovat i v ulicích Liberce, Ostravy nebo Poděbrad?

 

 

móda Modelky
Hodnocení:
(3.8 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%