Jak smysluplně využíváte
prázdný pokoj po dětech?

Jak smysluplně využíváte
prázdný pokoj po dětech?

26. 7. 2012

Prázdný dětský pokoj poté, co se z domácnosti odstěhují dospělé děti, konstruktivně využije jen třetina Čechů. Většina totiž nechává pokoj volný bez dalšího využití. A pouze jedno procento lidí ho pronajímá, vyplývá z průzkumu Raiffeisen stavební spořitelny.

Pokud se Češi pokoj po dětech rozhodnou využít, nejčastěji ho předělají na pokoj pro hosty. Udělalo to 17 procent dotázaných, dalších 14 procent si v něm zřídilo pracovnu a někteří ho využijí jako větší ložnici.

"Odpovědi ostatních respondentů byly sice okrajové, i tak však mohou být inspirativní. Volný pokoj v řadě rodin nově slouží jako posilovna, odpočívárna, jídelna, pokoj pro vnoučata či skladový prostor," uvedla Renata Zikmundová z Raiffeisen stavební spořitelny.

Přestavba a zařizování volného pokoje může mít pozitivní účinky na psychiku rodičů, kteří trpí syndromem prázdného hnízda. "Nabízí se ale ještě možná účinnější cesta - domluvit se s dětmi, jak pokoj dál využívat. Možná z něho může být opět moderní dětský pokojík, ale pro vnoučata," řekla psychoterapeutka Jana Březinová.

Průzkum se uskutečnil na přelomu května a června, zúčastnilo se jej 513 lidí.

60+ bydlení byt
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.