Vzpomínka na Velikonoce 2013
FOTO: autorka

Vzpomínka na Velikonoce 2013

25. 3. 2016

Probírám se fotografiemi a přitom vzpomínám.

Dnes je 24.3.2016 a dcera nedostala dovolenou, aby přiletěla z Anglie se svými syny na české Velikonoce. Tolik jsme se těšily. Ale to už tak bývá. Malý Sammy má 2,5 roku a české Velikonoce nezná. Snad mu to vyjde příští rok.

Starší Alex má 6 let a Velikonoce u babičky v Ostravě si prožil před 3 lety. Tenkrát jsem je čekala na letišti v Brně. Bylo 30. března 2013. Bylo celkem pěkné počasí, sice chladno a sucho, ale občas vysvitlo i sluníčko. I přes svůj věk 3 let, byl šikovný a hodně mluvil, s dcerou anglicky, se mnou česky.

Seděli jsme ve vlaku a Alex se vyptával na vše možné. Prostě zvídavé dítě a pusu nezavřel ani na chvíli. V Anglii se čokoládová vajíčka a zajíčci schovávají venku v trávě a děti je hledají. Chlapci tam nechodí s pomlázkou, neprohánějí děvčata, aby si vyšmigrustovali vajíčka. Hledat vajíčka chodí kluci i děvčata.

Doma jsem měla pro Alexe připravenou pomlázku, obarvená vajíčka i napečeno. Vysvětlili jsme mu, že Verunku (nejstarší vnučku, tenkrát 7let) vyšlehá až v pondělí. Pořád se chodil dívat na karabáč a nemohl se dočkat. Druhý den ráno jsme vstali a Alexe čekalo velké překvapení. Přes noc napadlo tolik sněhu, kolik nebylo ani na vánoce. V Anglii už sice sníh viděl, ale takové množství sněhu, to bylo něco. Vytáhli jsme sáně a šli ven, aby si to užil. A užil si to důkladně. Po třech hodinách jsme ho dostali konečně domů. Tady nám nastal problém, se kterým nikdo nepočítal. Alex byl promočen až na kůži. Zimní bunda, oteplovačky, štramplíky (punčocháče), dokonce i boty. Vše muselo okamžitě na topení, protože nás odpoledne čekala návštěva mé maminky a bratra, kde mu bylo výjimečně dovoleno vyšlehat prababičku a tetu. Vše dopadlo dobře, stihli jsme bundu a boty usušit, ostatní dostal čisté a mohli jsme jít na návštěvu.  

V pondělí ráno se Alex konečně dočkal. Vyšlehal mne i vnučku. Byl ohleduplný a šlehal opatrně, mně stačí málo a mám hned modřiny. Ty jeho radostné oči, že může šlehat, nikdo mu nic neřekne a ještě dostane vajíčka a sladkosti, to bylo něco. Vybral si to nejkrásnější vajíčko, které malovala Verunka. Když přijel syn s dalším vnukem, všichni si to důkladně užili.

V úterý jsme zase vlakem odjeli do Brna na letiště. Ve svém kufříku si vezl plno sladkostí a v ruce musel mít karabáč, aby ho všem v Anglii mohl ukázat a vyprávět, jaké velikonoce prožil u babičky v České republice.

A na Sammyho Velikonoce u mne si musím počkat, alespoň jsem si zavzpomínala.

Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.