Menzel natáčí v Malostranské
besedě nový film Sukničkáři

Menzel natáčí v Malostranské
besedě nový film Sukničkáři

27. 7. 2012

Prostory Malostranské besedy v srdci Prahy se na několik měsíců staly základním táborem tvůrců nové komedie Sukničkáři. Štáb Jiřího Menzela se tam připravoval, zkoušel a nyní zde i část hvězdně obsazeného filmu natáčí.

„Soužití Sukničkářů s Besedou vyvrcholilo tento týden, kdy se v jejím fotogenickém podkroví natáčelo. Tam, kde předtím sami herci zkoušeli, nyní točí scény příprav operního představení," uvedl mluvčí Media Pro Pictures Petr Slavík.

Po úspěchu s filmem Obsluhoval jsem anglického krále (2006), který získal čtyři České lvy, cenu kritiků na Berlinale a další mezinárodní ocenění, přichází Jiří Menzel s dalším snímkem, tentokrát ze světa opery. Oscarový režisér je zároveň i autorem námětu a scénáře filmu. Natáčet se bude dva měsíce v různých lokalitách České republiky.

V hlavních rolích se představí Jan Hartl jako operní režisér Vítek, Libuše Šafránková coby učitelka Markétka a Martin Huba v roli operního zpěváka Jakuba. Diváci se mohou dále těšit například na Jiřinu Jiráskovou, Ivanu Chýlkovou, či profesionální zpěváky známé z českých operních scén - Annu Klamo, Lucii Juránkovou či Jana Mikušeka.

Za kameru se postavil Menzelův dvorní kameraman Jaromír Šofr, hudbu k filmu složil uznávaný skladatel Aleš Březina a střihu se ujme Jiří Brožek, držitel osmi Českých lvů. Premiéra nového snímku je naplánována na první polovinu příštího roku. Producentem filmu je společnost MediaPro Pictures, koproducentem TV Nova, společnost Medialogue a distributorem Bontonfilm.

film Jiří Menzel natáčení
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.