Máme se bát?
Ilustrační foto: pixabay.com

Máme se bát?

12. 3. 2016

Předevčírem se mě stala divná příhoda. Docela všední, obyčejný den, pondělí 11 hodin dopoledne. Zvoní zvonek, vykouknu z okna. Pod oknem mladík v civilu "paní, jsem policista a potřebuji se dostat k vám do zahrádky". Požádala jsem o doklad, on vytáhl z kapsy zlatou placku a že by potřeboval rychle otevřít. Beru si klíče, brýle a jdu dolů, bydlím v 1.patře.

Odemykám dům, ale policista už v zahrádce je, pustil ho oknem zaměstnanec firmy, která sídlí pode mnou. Ještě jednou požádám o doklad, teď už v brýlích a dotčeně se ptám co se děje. A zároveň slyším křik z vedlejší zahrady od souseda. Právě tam jiný policista chytil zloděje, kterého soused objevil ve svém domě.

Ten zloděj, na útěku, se právě chystal přelézt plot ke mně do zahrady. Když jsem si uvědomila, že často mívám dveře do domu pootevřené kvůli kočce, polilo mě horko. Mám pod schody komoru, kdyby se tam zloděj schoval a vylezl, až by byl klid, ani nechci domyslet, co by se mohlo stát. Asi si většina z nás myslí, že doma se nám nemůže nic stát.

Ten zloděj šel drze za bílého dne krást. V té vilce bydlí dva muži, otec se synem,oba chodí do práce, syn pracuje v noci a ve dne spí. Bylo štěstí, že právě nespal, stačil zavolat policii a oni rychle přijeli. Podrobnosti nevím, ale teď už se budu pořád zamykat. V létě mívám celé dny dveře dokořán, to už si netroufnu.

To už se teď budeme bát napořád?

 

 

 

 

bydlení zloději
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.