Soutěž: Poprvé stará
FOTO: autorka

Soutěž: Poprvé stará

9. 3. 2016

Jsem poprvé stará.

Ať si říkáte, co chcete, stáří je poprvé a naposledy. Můžete se tvářit jak jste ještě výkonní, co všechno ve svém věku ještě dokážete. Plazíte se stářím a snažíte se ze všech sil se s tím vyrovnat. Je to poprvé a musím říci, že mě to vůbec nebaví. Se stářím totiž přichází další poprvé a každý den se s tím poprvé musím smířit.

Poprvé jdu na ples a bolavá noha mi nedovolí si zatancovat ani jeden taneček. Prostě mě stáří omezuje a já se omezuji nerada. V hlavě mám občas plány jako dvacetiletá, ale ráno se probudím, podívám se do zrcadla a světe div se, vůbec jsem neomládla. Na to se nikdy nemůžete připravit, prostě stáří je tady a je to poprvé.

Nemůžu si dělat co chci, jsem omezená tělem, penězi a ještě dalšími drobnostmi. Proč to stáří vlastně přichází? Proč člověk nemůže žít naplno a pak buch a umře.

Proč mám psát, co všechno jsem dělala poprvé? Vždyť je toho strašně moc a zná to každý z vás. Někdy to bylo hezké, někdy to bolelo. Prostě život šel stále dál. Je pravda, že jsem neudělala žádné hrdinské činy, jenom jsem žila. Poprvé mi někdo ublížil, ale nebylo to naposled. Šly se mnou radosti i strasti a já jsem se s nimi radovala i prala, ale to stáří přemoci neumím. Snažím se hodně, ale stále prohrávám.

Já vím, že se vám tato moje úvaha nelíbí. Není však ani smutná, je to jenom úvaha. Jo, stáří je poprvé a je to! No, ještě příjde něco poprvé, ale to víme všichni.

No tak dobře, já se s tím stářím ještě nesmířím, ale budu s ním boxovat, aby ten konec ještě nepřišel. Možná, že ještě něco zažiju, co vůbec nebude mít se stářím nic společného.

Přeji to tedy i vám všem!

 

Jaké bylo to vaše „poprvé“? Co vám nejvíce utkvělo v paměti, na jakou událost či činnost, kterou jste dělali prvně, nejraději vzpomínáte Zúčastněte se naší soutěže a napište nám svůj příběh na téma „Poprvé“. Více informací o soutěži najdete zde.

 

 

 

 

 

 

glosa Soutěž - poprvé
Hodnocení:
(4.3 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%