Jaro 2016 v džínách
Ilustrační foto: pinterest.com

Jaro 2016 v džínách

5. 3. 2016

Letos stojí za to prohlédnout si v obchodních centrech všechny prodejny, kde mají džíny. Jarní kolekce jsou totiž ukázkou, v jak skvělé době žijeme. Diktát módy neplatí, nosí se džíny volné, úzké, rovné i zvonové. To znamená, že si může vybrat žena každého věku.

Je to dobrá zpráva, protože můžeme volit střih podle toho, jaký máme typ postavy a jaký nám sluší. Nedejme na našeptávačky, které říkají: „Hele, Maruš, ty nosíš zvony? Ty se snad nosily, když nám bylo třicet, ne? To máš z té doby? Podívej, dnes musí být džíny u kotníků úplně úzké.“

Tak pokud tohle nějaká kamarádka, sousedka, kolegyně, či, nedejbože, prodavačka říká, pusťme to druhým uchem ven. Probírejme se letošní obrovskou nabídkou pečlivě a zjistíme, že takzvaně módní je dnes opravdu vše. Od naprosto úzkých elastických džínů, které ovládly svět v minulých letech, až po volné plandavé připomínající mrkváčový střih let osmdesátých. A k nim už zmíněné zvony nebo džíny úplně klasické s cigaretovými nohavicemi.

Nohavice jsou dlouhé až k patě stejně jako končící u kotníků nebo zkrácené na takzvaně tříčtvrteční. Jde jen o to, vybrat si, ve kterých se budeme cítit dobře, ke kterým budou sedět saka, svetry a košile, které už máme v šatníku. A proč tolik řečí právě o džínách? Protože už dávno neplatí, že jde o kousek oděvu, který patří jen k mladým lidem. A také proto, že ačkoli je současná móda rozmanitá, džínovina je trend, který se objevuje v novinkách každý rok. A ještě jedno důležité proto. Džínovina omlazuje. Některé ženy s tím sice nesouhlasí, ale faktem je, že šedesátnice v džínách a bílé košili zpravidla vždy vypadá svěžejší a mladší než stejně stará žena ve vzorovaných šatech či složitých různobarevných kreacích podivných střihů.

Co třeba letos zkusit džínovou košili, džínovou bundu nebo jen džínovou vestu? Mimochodem, velká spousta džínového oblečení se dá najít v second handech. Pikantní na tom je, že mnohdy jsou od nerozeznání od těch, které se nyní objevily v jarních kolekcích módních řetězců. Tak tady je malá inspirace, snad i v těch nejzarputilejších odpůrkyních tohoto stylu oblékání vzbudí dojem, že džínovina rozhodně není nudná, masová záležitost týkající se jen mladých lidí.

 
 
 

 

móda
Hodnocení:
(4 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%