Co můžeme dělat v březnu
Ilustrační foto: pixabay.com

Co můžeme dělat v březnu

29. 2. 2016

Trochu strachu s dobrou knihou

Vyšlo volné pokračování celosvětově úspěšného thrilleru Ty, tentokrát pod názvem Skrytá těla. Kniha autorky Caroline Kepnes má od amerických kritiků ještě lepší hodnocení než její první část, takže ideální příležitost pro čtenáře, kteří mají rádi napětí, rychlý spád děje a zároveň chytré čtení. O hrdinovi románu Joe Goldbergovi se říká, že je nejsympatičtější románový padouch poslední doby, tak určitě stojí za to si tohle napínavé čtení pořídit.

Vaření a psychologie dohromady

Zdá se, že tyto dva obory spolu nemají nic společného, ale spisovatelka Helena Chvátalová dokazuje opak ve své knize Kuchařka pro báječné tchyně. Už jen spojení slov báječná a tchyně stojí za pozornost, takto se přece tchyně obvykle nenazývají. Knížka je plná receptů, pěkných fotografií, ale i poznatků a zkušeností z oblasti mezilidských vztahů, protože autorka prošla psychoterapií a tréninkem rodinných konstelací. Tak co třeba někomu z blízkých naznačit, že by tato knížka mohla být vhodný dárek k narozeninám, svátku či jen tak příležitostí někomu naznačit, že je báječná tchyně?

Budou velikonoční jarmarky

Předvelikonoční dny jsou ve většině měst ve znamení jarmarků, tak nezapomeňme najít nějaký, který máme blízko. K těm povedeným tradičně patří například jarmark v malebném moravském městě Příbor. Letos se koná 19. března a může se spojit s výletem do tohoto městečka a jeho okolí. Za zmínku tam stojí například muzeum slavného rodáka Sigmunda Freuda. Na stránkách města Příbor se dají najít tipy na dostupné ubytování i bližší informace o tom, co jarmark letos nabízí.

Za ezoterikou do Liberce

Ve dnech 4. a 6. března si v budově Koloseum v Liberci přijdou na své všichni, kteří se zajímají o takzvané věci mezi Zemí a vesmírem. Koná se tam čtvrtý ročník mezinárodní akce s názvem Festival zdraví a ezoteriky. Přijede přes pětašedesát vystavovatelů a více než sedmdesát účinkujících a vše se bude točit kolem zdraví, záhad, zkrátka toho, co se skrývá pod slovem ezoterika.

Do Ostravy za zvířaty

20. března se na ostravském výstavišti Černá louka konají velké Fauna trhy. Jde o tradiční akci, na které se dají obdivovat i koupit zvířata všeho druhu. Na burze se vystavují prodávají ptáci, domácí zvířata, koťata, štěňata, chovatelské potřeby, takže pěkná příležitost, jak někam vyvést vnoučata. Jen pozor, je třeba se obrnit proti škemrání: Babi, dědo, kup mi támhle to štěňátko.

Pozor na detox

V poslední době se stalo velmi módní podstupovat na jaře různé očišťovací procedury, diety, hladovky. Vše má módní označení detox. Lidé hladoví a pijí bylinné čaje s přesvědčením, že dělají dobře své mu zdraví, ale pozor, lékaři čím dál častěji mluví o tom, že to s takzvaným detoxem přeháníme. Takže, pokud někoho právě v tuto dobu napadá, že si nějaký ten půst či detox v březnu střihne, nejlepší cesta je navštívit předtím svého praktického lékaře a poradit se, co a zda vůbec je vzhledem k věku a zdravotní kondici vhodné. Ne vše, o čem se nyní píše, že je nutné, totiž nutné opravdu je.

Kupme kytku

Kdy jindy než v březnu? Měsíc, ve kterém začíná jaro, je ten pravý, kdy koupit kytku jen tak, pro radost. Květinářství, ale i obyčejné supermarkety jsou zaplaveny narcisy, primulkami, tulipány, fréziemi, tak se na ně tentokrát nedívejme jako na zbytečnost a kupme je. Sami sobě nebo někomu, koho máme rádi. Kytku přece nemusí dávat muž ženě. Proč by ji nemohla přinést kamarádka kamarádce, když se sejdou na kávu? Jen zkusme někam přijít třeba jen s jedním jediným narcisem a uvidíme, že tvář obdarované kamarádky bude zářit stejně jako ta jarní kytka.

 

 

 

 

naše tipy
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%