Jak zařídit pokoj pro hosty i příležitostné přespání?
FOTO: www.kupono.cz

Jak zařídit pokoj pro hosty i příležitostné přespání?

16. 2. 2016

Host do domu, Bůh do domu. Pod takovým titulkem vyšel v roce 1912 v Humoristických listech článek Jaroslava Haška. Samozřejmě se jedná o nadsázku, ale něco si toto úsloví zanechalo až do dnešních dob - pro návštěvu se snažíme udělat první poslední. A také máme tendenci se ji snažit ohromit.

Stává se vám, že se s přáteli zapovídáte u pár skleniček vína, ale nemáte je kde uložit, takže je musíte poslat do tmy? Nebo je nechcete nutit přespávat na karimatce? Popřemýšlejte o zařízení pokoje pro hosty. Vaši přátelé jistě nebudou proti, když si svou návštěvu budou moci o něco protáhnout.

Přírodní materiály vládnou

Velmi vhodný je pro takový pokoj harmonii vyzařující skandinávský nábytek. Je totiž jednoduchý, kvalitní a zároveň cenově dostupný. Typické jsou pro něj přírodní materiály a důraz na detaily. Přesto ale nábytek neztrácí svou funkčnost. Příjemnou atmosféru můžete dokreslit pořízením dřevěné masivní postele. Masiv je v dnešní době velmi oblíbený – a ne náhodou. Je totiž kvalitní, bytelný a zároveň velice hezký. Vyvolává příjemný pocit stálosti a pevnosti.

Dřevěné komody jako doplněk i úložný prostor

V pokoji pro hosty by neměly chybět ani dřevěné komody. Návštěvy, které u vás zůstanou několik dní, si do nich mohou uschovat oblečení, které by se jim v kufrech pomačkalo. Nebo komody můžete využít k uskladnění méně používaných věcí. A kromě toho – dřevěné komody jsou výborný doplněk interiéru. Co se týče barev, vsaďte na přírodní odstíny. Díky tomu bude váš pokoj pro hosty působit příjemně. Přestože se patrně budete chtít před návštěvou vytáhnout, nedělejte to příliš násilně a soustřeďte se na detaily a harmonii. Jinak by místo pěkného pokoje pro hosty mohlo vzniknout cosi mezi přeplácaným cirkusem a totálním paskvilem.

Pomohou i rozkládací pohovky a křesla

Pokud nemáte dost prostoru, můžete využít klasiku – rozkládací pohovky. Nejsou sice vhodné pro každodenní spaní, ale pro občasné přespání jsou k nezaplacení. Do menších pokojů můžete umístit rozkládací křeslo. Musíte si ale uvědomit, že se na něm pohodlně vyspí jen jeden člověk. Výhodou však je, že na rozdíl od pohovky můžete s křeslem snadněji manipulovat. Rozložíte ho tam, kde zrovna bude potřeba. Velmi oblíbené jsou i rohové sedačky. Většinou jsou rozkládací, ale jeden host se bez problémů může vyspat i na sedačce nerozložené. Počítejte však s tím, že rohová sedačka zabere mnoho místa.

Postačí i matrace navíc

Jestliže vám nevyhovuje ani jedna možnost, můžete tento problém snadno vyřešit. Stačí si pořídit jednu matraci navíc. Pokud ji zrovna nebude nikdo používat, snadno ji zase schováte a nebude vám nikde překážet. Matrace existují klasické pružinové a pěnové, které můžete uklidit třeba za skříň či pod postel, nebo také nafukovací. Ty jsou vhodné i pro kempování.

bydlení nábytek
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.8 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.