Jak jsem plnila cartridge
Ilustrační foto: pixabay.com

Jak jsem plnila cartridge

16. 2. 2016

Potřebovala jsem vytisknout tři stránky. Zprovoznila jsem tiskárnu a tiskla. Najednou po dvou stranách v tiskárně podivně zachrochtalo a dostala jsem vyrozumění, že vzniklou chybou se třetí stránka nevytiskne. Naštěstí to nebylo nic světoborného, takže jsem momentálně tuto stránku oželela. Pohledem na blikající diody jsem pochopila, že došla barva. Nic zvláštního. Na to jsem už byla zvyklá. Tiskárnu jsem vlastnila několik let.

Druhý den jsem jako již několikrát zašla do prodejny, abych si koupila barvu, kterou jsem do cartridge chtěla zase nalít. Jen bylo nějak divné, že prodejce, který krátce zkoumal starou cartridge povídal, že vypadá, že není úplně prázdná, že je v ní slyšet kloktání barvy. Doma jsem si obřadně jako vždy připravila na stůl noviny, rozbalila balíček, rozložila přípravky a natáhla rukavice. Uvolnila jsem zátku pro naplnění barvy a podle návodu se snažila stisknout lahvičku zabořenou do otvoru pro náplň. Barva tam ale nějak nechtěla vtékat. Vyndala jsem ji tedy z otvoru a zrakem zkontrolovala, kolik barvy z lahvičky ubylo.Neubylo skoro nic! Usoudila jsem, že to zkusím ještě jednou.

Zase jsem lahvičku zabořila do otvoru a stiskla! V ten okamžik byla všechna moje opatření proti znečištění zbytečná. Nevím jak, ale okamžitě jsem byla barvou poznamenána od ramene až k lokti, také ubrus byl zdoben novými ornamenty všude tam, kde nebyly noviny a na mých šatech přibyly puntíky nebývalých různých velikostí. Nebyla vynechána ani moje pleť i tu zdobily sem tam černé tečky. Zkonstatovala jsem, že příště žádná ochranná opatření neudělám a vyjde to nastejno!

Podle návodu jsem dál pokračovala odsátím určitého množství barvy kvůli tlaku a pak vložila cartridge zpátky do tiskárny. Očekávala jsem alespoň úspěch. Opět jsem vložila novou náplň s pocitem vítěze. Ale stav byl opět setrvalý. Po tak problémové akci dioda na mě poťouchle blikala dál. Nojo, takže barvy je prostě málo. Už s rutinou jsem ji ještě doplnila a další černé vzorky po stole, ani na mně nikde nepřibyly.Bylo mi jedno jestli někde zanechám stopy od barvy a jala se zkoumat, proč dioda svítí dál.

Dočetla jsem se, že jsem nevynulovala měřice tiskárny. No jo, tak to bude ono! Podle návodu jsem zalepovala na cartridgi různá políčka, ale měřidlo to prostě nezaznamenalo. No nic, pro tisk to ale není důležité, tak jsem si řekla, že pro kontrolu vytisknu stránku. No, nešlo to. Co to najednou vidím a slyším! Nějaké zvláštní škrábání a nad zásobníkem papíru prolétlo protrhané táhlo!

Hm, tak všechno bylo zbytečné. Tiskárna zřejmě po několika letech dosloužila a uštědřila mi lekci. Nezbývá tedy, než si koupit tyrana nového…

 

 

Můj příběh počítače
Hodnocení:
(4 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%