Nejkrásnější jaro čeká seniory ve španělském Středomoří
Španělská Mérida. FOTO: ingimage.com

Nejkrásnější jaro čeká seniory ve španělském Středomoří

12. 2. 2016

Jaro je tradičně hlavní turistickou sezónou seniorů. Slunce už příjemně hřeje, ale úmorná vedra jsou ještě daleko, přímořská letoviska dýchají klidem a pohodou, a aktivní penzisté mohou naplno relaxovat, poznávat památky i zajímavá místa nebo se procházet po malebných plážích, přístavech či křivolakých uličkách středomořských městeček. Právě Středomoří přitom již několik sezón mezi českými seniory vede. K nejoblíbenějším destinacím patří uhrančivá Andalusie a historií dýchající Extremadura, kolébka slavných španělských dobyvatelů.

Jaro ve Španělsku, to je mezi evropskými seniory pojem. Nádherné, ale přitom klidné pláže, okouzlující večerní promenády, historie doslova na každém kroku, a k tomu všudypřítomná omamná vůně zahrad, které jsou v tomto období již v plném květu – to jsou magnety, které každoročně přitahují do Španělska turisty z celého světa. Na rozdíl od hlavní sezóny se však dubnová či květnová dovolená nese v pohodovém tempu a poklidném duchu. A právě tyto přednosti senioři oceňují.

„Seniorská klientela tradičně vyhledává méně hektické tempo cestování s častějšími zastávkami, preferují většinou klidnější destinace, velmi rádi poznávají historii a architekturu cizích měst a s oblibou si vychutnávají speciality místních kuchyní. A samozřejmě oceňují klidné moře s pozvolným vstupem. To všechno Španělsko více než bohatě splňuje, a právě proto je mezi našimi klienty již řadu sezón hitem,“ vysvětluje Tomáš Hubka z cestovní kanceláře Delfín travel, která se na zájezdy pro seniory specializuje. „Za ta léta, kdy sem s českými seniory cestujeme, už dokážeme vybrat a sestavit zájezd tak, aby byl doslova nabitý zážitky a ukázal ze Španělska to nejlepší. Proto doporučujeme zejména Andalusii, kde budou probíhat tradiční oslavy jara, a Extremaduru se středověkým městem Cáceres, zapsaným na seznamu UNESCO.“

Vášnivá Andalusie slaví jaro tancem

Snad nikde na světě neumějí přivítat jaro tak nádherně jako v Andalusii. Největší jarní slavnost Fiesta de abril, která tradičně probíhá v Seville, charakterizuje tanec, koně, skvělé víno a poklady andaluské gastronomie. „Po hlavních třídách defilují nazdobené kočáry tažené dvou či čtyřspřežím a na nich ukazují svojí krásu Sevillanky vyšnořené ve stylu flamenca“, říká Tomáš Hubka.Poznávací zájezd však nabídne také návštěvu mešity v Córdobě, procházky po bílých andaluských vesničkách či promenády v Malaze, okouzlujícím městě, proslaveném světoznámým malířem Pablem Picassem. „Velice oblíbená je také degustace vína v nejstarších vinných sklepeních v Montille nebo návštěva Rondy, města býčích zápasů a romantických umělců,“ vysvětluje Tomáš Hubka z Delfín travel. Dalšími lákavými andaluskými místy, do kterých míří čeští senioři za poznáním a relaxací, jsou například Écija, proslulá chovem koní, přírodní rezervace Torcal s vápencovými skalami či laguna Fuerte de Piedra, která je rájem plameňáků.

Extremadura okouzlí bohatou historií

Milovníci historie míří ve Španělsku tradičně do Extremadury, kolébky slavných dobyvatelů Vasco Nuñeze de Balboa, pokořitele panamské šíje, a Francisca Pizzara či Hernána Cortéze, kteří ve službách španělského krále Karla V. rozvrátili říše Aztéků, Mayů a Inků. „Nezapomenutelným zážitkem je také návštěva jedné z mála dochovaných židovských komunit Hervás nebo hrobky císaře a krále Karla V., či slavného poutního místa Panny Marie Guadalupe, kde se nachází královský klášter,“ přibližuje Tomáš Hubka z Delfín travel.

Nejznámější pamětihodností destinace Extremadura je patrně středověké město Cáceres, zapsané na seznamu UNESCO. Zdejší historie však sahá až daleko do antiky, takže cestující senioři si mohou v Extremaduře vychutnat také nádherné římské mozaiky a římské divadlo v Méridě.

cestování naše tipy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.