Můj seniorský život: s vážnou chorobou
Ilustrační foto: pixabay.com

Můj seniorský život: s vážnou chorobou

7. 5. 2017

Dnes jsme se dozvěděli, že náhle zemřela jedna z našich dlouholetých čtenářek, paní Květoslava Houdková. Tato informace nás velmi nemile překvapila. Paní Houdková, ač prožila v průběhu života řadu těžkostí, byla stále velkou optimistkou. Byla to přímá žena, která se nestyděla za své názory. Aktivně komentovala čtenářské a redakčí články na i60 i jiných portálech, zúčastňovala se společných akcí. Na našem portále rozhodně zanechala nezanedbatelnou stopu. Budiž jí země lehká...

Zde zvěřejňujeme jeden z jejích příspěvků:

 

Nechci psát životní litánii, tak jen seniorská etapa.  

Produktivní věk mi plynul i v předchozím režimu = době různých socialistických závazků. Do důchodu jsem pak odcházela s malým závazkem soukromým: "Holka, dokud to půjde, dělej cokoliv, co tě bude držet v aktivitě, bavit, těšit!" Hlavně nesedět s bábama na lavičce, bavit se o nemocech a nadávat na vše kolem.

Čtyři vnoučata již odrostla, zdravotní problémy s věkem přibývají, ale další část závazku dodržuji. I přes to, že preventivně žiji v Domě s pečovatelskou službou, mám ráda výlety, akce, být mezi lidmi, mám i svá hobby, zájmy. Pro zpestření a obranu proti nudě (pokud jsem doma) funguji jako "psí MŠ" - hlídám fenku.

V cca 65 letech jsem se ještě "stihla" naučit pracovat s počítačem a brouzdat po internetu. Mám díky němu mnoho nových přátel a pomáhá mi proti zakrňování mozku.

Bohužel však trpím závažnou chorobou, postihující zejména seniory: NEDOSTATKEM ČASU!

 

Můj seniorský život
Hodnocení:
(4.7 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.