Zima je asi za námi. Ale byla vůbec nějaká?
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Zima je asi za námi. Ale byla vůbec nějaká?

7. 2. 2016

"Kosa" jako v Itálii. Tak lze charakterizovat české zimy posledních let. Ani ta letošní zřejmě nebude výjimkou. Teplé počasí z posledního lednového a prvního únorového týdne bude podle meteorologů nadále pokračovat. Přechodně lze v příštích čtyřech týdnech očekávat ochlazení, ale teploty se udrží převážně nad dlouhodobým průměrem.

"Týdenní průměry maximálních teplot se budou udržovat v některých dnech i výrazně nad nulou a týdenní průměry minimálních teplot budou převážně kolem bodu mrazu. Celkově se tedy období očekává teplotně nadprůměrné," uvedli meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu.

Období do 6. března má být podle nich srážkově slabě nadprůměrné, přičemž úhrny srážek budou v jednotlivých týdnech kolísat mezi průměrnými a mírně nadprůměrnými hodnotami.

Dlouhodobá průměrná teplota pro nadcházejí čtyři týdny je minus 0,1 stupně Celsia. Nejchladněji bylo v roce 1956, kdy průměr činil minus 9,5 stupně. V roce 1998 meteorologové zaznamenali zatím nejvyšší průměr 5,3 stupně nad nulou.

 

počasí zima
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...