Pozor! Singl senioři z i60 budou zářit v Magazínu DNES
Eva Mužíková pózuje pro Magazín Dnes. FOTO: Mafra

Pozor! Singl senioři z i60 budou zářit v Magazínu DNES

5. 2. 2016

Výraz single se donedávna používal ve spojení s mladými lidmi. S těmi, kteří bydlí sami a takzvaně si užívají život. Pracují na své kariéře, studují, cestují, utrácejí, baví se. Známosti mají buďto krátkodobé nebo žádné. Jenže v posledních letech se toto slovo používá v souvislosti s lidmi vyššího věku. Žen i mužů, seniorů, kteří žijí sami, přibývá a přibývat bude.

Tomuto fenoménu se ve velkém tématu bude věnovat čtvrteční Magazín DNES, pravidelná příloha deníku MF DNES. Inspirací byli akční single senioři z magazínu i60, z nichž čtyři byli tak laskaví, že se svěřili se svým příběhem a stylem života. Je mezi nimi například František Mendlík z jižní Moravy.

"Je mi fajn, akorát někdy bych potřeboval Emu, tu hospodyni, kterou měl doktor Sova v Nemocnici na kraji města. Aby přišla, uklidila. A hlavně zase hned odešla. Ale mít doma napořád nějakou paní? Nač? Aby se celý den dívala na seriály nebo na televizi Šlágr? Dejte pokoj, jsem dvakrát šťastně rozvedený," říká se svou typickou nadsázkou a humorem autor řady povídek, které čtenáři i60 dobře znají.

Jak žijí single senioři jednadvacátého století, co je trápí, co jim dělá radost a kdo další ze jmen známých z "íčka" se v nejčtenějším magazínu DNES objeví? Dozvědět se to můžete ve čtvrtek 11. února. Nezapomeňte si tento den koupit MF DNES!

A jedeme dál. Kam? Přece na i60 Párty!

Na chatu, ale i na našem redakčním mailu, máme řadu dotazů, zda se letos uskutešní i60 Párty, tedy setkání čtenářů magazínu i60. Protože první dva ročníky si vzaly organizaci srazu na starost naše čtenářky, chceme i letos přenechat iniciativu na čtenářích. Padly už první návrhy na místo srazu: Olomouc (zatím bez konkrétního místa na ubytování) a Loučná nad Desnou, a to v penzionu Oáza. Vzhledem k tomu, že se obec nachází v Jeseníkách, považujeme jako vhodné termíny konec května či začátek září. Podzimní termín se zatím jeví jako neideálnější, i proto, že se v dubnu uskuteční setkání velké skupiny čtenářů portálu i60 v Doksech, a to v termínu 8.4. - 10.4. Pokud máte zájem zúčastnit se tohoto setkání, je možné si jej objednat na emailové adrese hotelkamyk@volny.cz. Dvoulůžkový pokoj s polopenzí pro 2 osoby stojí 1799 Kč. 

O i60 Párty, termnínech i místu můžeme více diskutovat na chatu Redakce, budeme rádi za vaše návrhy a případně i další tipy.

Naše čtenářské soutěže

Ještě týden zbývá do konce první letoční čtenářské soutěže na téma Můj seniorský život. Skvělé příběhy vás, čtenářů, už "visí" na našem portálu a věříme, že do sobotní uzávěrky přibudou ještě další příběhy ze života seniorů. Tak neváhejte a pište, podmínky soutěže najdete zde.

Kromě toho stále probíhají dvě produktové soutěže, které končí ve stejném termínu jako Můj seniorský život. Vyhrát můžete kvalitní řadu pečující kosmetiku Douglas Beauty System či Manuál zralé ženy a Rodinnou kuchařku Haliny Pawlovské.

V našem pravidelném vědomostním kvízu tentokrát uspěl pan Jaroslav Maur (předchozí jméno Květuš Kmínek bylo uvedeno chybně - omlouváme se), který získává filmové DVD. A ceny za pět fotografií v rubrice Foto dne získávají Marie Bartošová a Alena Tollarová. Gratulujeme!

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, milí přátelé. Počasí na nás bude tuto zimu opět milosrdné, vypadá to, že v následujících dnech a týdnech budeme potřebovat jen lehký kabátek. Co ale potřebovat budete určitě, je magazín i60. Nejsme příznivci drog, ale v tomto případě drogu jménem i60.cz zcela bezostyšně podporujeme. Musíte ji mít každý den a v tom lepším případě se dokonce můžete podílet na její výrobě.

Tak si to užijme, realizujme se a radujme se i z dramatického postupu ve Fed Cupu v Rumunsku. Ty naše tenisové holky jsou fakt báječné! 

Tahle země není jenom pro mladý!

aktivní senioři čtenáři i60.cz
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%