Fotopříběh: Labutě na rybníku
FOTO: autorka

Fotopříběh: Labutě na rybníku

5. 2. 2016

Před několika dny jsem si všimla na rybníku pod sídlištěm dvou krásných labutí. Říkala jsem si, že si je musím vyfotit. Ve středu svítilo sluníčko, tak jsem po obědě sebrala psy a vybavena svým Nikonem, šla na procházku k vodě. Labutě tam naštěstí stále byly a vypadaly mezi kačenkami fakt impozantně. Na wikipedii jsem si našla nějaké informace, tak se s vámi o ně podělím.

Labuť velká je vrubozobý pták z čeledi kachnovitých a patří mezi největší ptáky v Česku. Délka jejího těla je 145 - 160 cm, rozpětí křídel cca 235 cm, hmotnost 8 - 12,5 kg. V páru žijí pouze v době rozmnožování, jinak se vyskytují samostatně, nebo v menších hejnech. Samice sedí na vejcích během května, klubou se zhruba 35 - 38 dní a s rodiči žijí asi dva měsíce. Samec má oproti samici na červeném zobáku viditelně větší hrbol a mě se zdál trochu větší, než jeho partnerka.

To bylo trochu z přírodovědy. Labutě na rybníku jsou zřejmě zvyklé na lidi, protože se vůbec nebály. Spíš naopak. Když jsem se snažila je vyfotit z blízka, pěkně se po mě oháněly a na štěkající pejsky zlověstně syčely. Prý si takhle chrání své teritorium. Jsou to opravdu krásní ptáci a pro fotografa amatéra vděčný objekt.

Zůstaňme lidmi a chraňme přírodu a tvory v ní žijící, protože svojí krásou obohacují naše životy a všednost našich dní. Je to naše povinnost.

fotografování příroda ptactvo
Hodnocení:
(4.4 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.