Houby a kuřecí prsíčka aneb Nejen zimní placičky
ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org

Houby a kuřecí prsíčka aneb Nejen zimní placičky

13. 1. 2016

Loňská houbařská sezona některé houbaře potěšila, některé naopak, protože v mnoha krajích houby prostě nerostly a nerostly. Ovšem v mnoha domácnostech nechybí železná zásoba hub sušených na horší časy, a tak si můžeme dopřát houby i v zimě byť jen více méně jako koření. Vyzkoušejte a ochutnejte.

Ingredience
1 kuřecí prso,
hrstička sušených hub,
1 vajíčko, olej, cibule, česnek,
sůl, pepř a strouhanka

Postup
Nejdříve namočíme sušené houby a umeleme maso. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibulku. Vymačkané houby nakrájíme na menší kousky. Do masa přidáme houby, osmaženou cibulku, vejce, osolíme, opepříme, 2 stroužky česneku a důkladně promícháme. Lehce zahustíme strouhankou a utvoříme placičky. Na pánev dáme 2 lžíce oleje a usmažíme. Přílohu zvolíme dle chuti. Rychlé a je to mňamka.

Dobrou chuť!

gastronomie recepty
Hodnocení:
(4.6 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.