Najděte si lékárnu, kde za svůj lék
zaplatíte nejméně peněz!
Ilustrační foto: pixabay.com

Najděte si lékárnu, kde za svůj lék
zaplatíte nejméně peněz!

11. 1. 2016

Senioři mnohdy utratí za léky i několik set korun měsíčně. Velká část léků na předpis je totiž s doplatkem, a ten se může vyšplhat na několik desítek korun. Přesto lze na lécích ušetřit. Doplatky za léky se totiž v lékárnách liší, navíc často lze předepsaný lék nahradit levnější generickou substitucí.

Ušetřit za léky můžete s novým portálem www.najdi-lekarnu.cz. Naleznete na něm informace o všech lékárnách v České republice a hlavně to, kde můžete koupit svůj lék nejlevněji.  

"Asi největší výhodou našeho portálu je, že máme informace o lécích bez doplatku. Některé léky jsou bez doplatku ve všech lékárnách, některé jsou všude s doplatkem a některé jsou někde bez doplatku a jinde s doplatkem. A právě pro léky, které mohou být někde s doplatkem, je výhodné použít náš portál, protože Vám ukážeme, kde je lékárna bez doplatku," vysvětluje Zdeněk Troníček z portálu Najdi-lekarnu.cz.

Prostřednictvím tohoto portálu si může zákazník najít i stejně účinnou substituci, která může být i o polovinu levnější, než předepsaný lék. Stačí zadat do příslušné kolonky název léku a portál okamžitě vyhledává obchodní názvy a ceny všech generických léků, kterými lze vyhledávaný lék nahradit.  

Portál rovněž shromažďuje informace z akčních letáků řetězců, což může lidem ušetřit peníze při nákupu volně prodejných léků.

Např. pokud chcete zakoupit Ibalgin, vyhledáte tento lék zde. Vyberete si, který vám vyhovuje, např. Ibalgin 400, 100 tablet, viz zde. Vyberete si město, napříkald České Budějovice a uvidíte, že lék (anebo jeho substituci) můžete pořídit v různých lékárnách tohoto města od 98 korun až do 126 korun - viz zde.

V záložce interakce pak může zákazník snadno zjistit, zda mezi vašimi léky není nějaká interakce. K tomuto může dojít např. v případě, když léky předepisuje více lékařů, kteří o sobě vzájemně nevědí. A v diskuzním fóru portálu můžete pokládat dotazy lékárníkům, např. pokud sháníte konkrétní lék, který zrovna nemůžete sehnat.

Více na www.najdi-lekarnu.cz

 

léky nemoci zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.