Ministerstvo švihlé chůze
REPRO: archiv autorky

Ministerstvo švihlé chůze

9. 1. 2016

Milí přátelé, vidíte dobře.

Když jsem koukla do kalendáře a zjistila, že je Mezinárodní den švihlé chůze, nechápala jsem, jakým způsobem se podařilo zaměnit slovo svižné a při korektuře si toho nevšimnout.

Sedla jsem k počítači a do vyhledávače zadala celý název. A ejhle, ono to opravdu existuje! Takže žádná tisková chyba, jen můj malý rozhled ve velkém světě masmédií.

Ve Wikipedii jsem se dověděla: "Mezinárodní den švihlé chůze je den, kdy se konají pochody švihlé chůze na připomínku kultovního britského seriálu Monty Python, ve kterém se objevil skeč pojednávající o Ministerstvu švihlé chůze. Svátek se slaví každoročně 7. ledna. V České republice se pochod pořádá například v Brně, Praze a Ostravě. Pochody se pořádají i v několika, převážně evropských, metropolích."

Vzápětí jsem našla tuto zprávu z letošního roku: "Brno - Příznivci britské komediální skupiny Monty Python dnes v centru Brna oslavili pochodem zvaným Silly Walk Mezinárodní den švihlé chůze (The silly walk). Poprvé se objevila v šedesátých letech v populárním britském komediálním seriálu Monty Pythonův létající cirkus, kde ji jedinečným způsobem předvedl herec John Cleese. Pochod se konal v Brně popáté a tentokrát se do něj zapojilo 145 lidí."

A tak si říkám, že švihlá chůze je opravdu švihlá, ale aspoň rozesměje, na rozdíl od mnoha švihlých ministerstev.

Co vy na to? Také si ji vyzkoušíte?

 

Trocha inspirace pro odvážné: 

 

 

zábava zajímavosti
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.