Praha je podle Američanů nejúchvatnější vánoční destinací
ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org

Praha je podle Američanů nejúchvatnější vánoční destinací

28. 12. 2015

Nejlepším místem, kam zamířit na cesty v období Vánoc, je podle amerického deníku USA Today Praha. Právě české metropoli přiřkli čtenáři v internetovém hlasování titul nejlepší vánoční destinace, a Praha tak porazila například Štrasburk, Portoriko nebo kanadský Quebec.

Čtenáři USA Today hlasovali během prvních tří prosincových týdnů, a to na základě tipů redaktorů, kteří v každé kategorii vybrali deset kandidátů. V kategorii vánočních cest Praze konkuroval například islandský Reykjavík, americké "vánoční" městečko McAdenville v Severní Karolíně, které se proslavilo svou sváteční výzdobou, a také norské Tromsö či finské Laponsko, bájný domov Santa Clause.

Prahu USA Today doporučilo čtenářům jako místo, které je právě kolem Vánoc velmi magické. Turisté by prý neměli vynechat zejména trhy na Staroměstském náměstí, zvláštní zmínku si vysloužil i český zvyk svatomikulášské nadílky spojený s možností, že návštěvníci v ulicích osobně potkají bělovousého svatého Mikuláše doprovázeného čertem a andělem.

"Praha opět dokázala, že se řadí mezi přední světové metropole a je nejen pro turisty, ale i pro své obyvatele, velmi přitažlivá. České Vánoce s sebou navíc přinášejí krásnou atmosféru a řadu tradičních zvyků a pokrmů," uvedl v reakci na úspěch Prahy radní Jan Wolf.

cestování Praha turistika Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...